Kuca Abecede – Jussi Adler Olsen

recenzija pdf

Psihološki triler - ratni roman spojen u jednu fantastično napisanu knjigu autora Jussi Adler Olsen-a. Uživajte uz ovaj ratni megahit.
Kuca Abecede - Jussi Adler Olsen knjiga

Iz knjige:

Hladno i vjetrovito, vidljivost smanjena. U Engleskoj siječanj obično nije ovako oštar. Američki vojnici već su dugo sjedili na pisti za slijetanje kad primijete da im se približava neki stasiti Englez. Još se uvijek nije sasvim razbudio.

U stražnjim redovima prednje skupine jedna se silueta uspravi na noge i mahne mu. Englez uzvrati pozdrav i glasno zijevne. Nakon toliko noćnih napada bilo se teško ponovno naviknuti na uobičajeni slijed dana i noći. Ovo će biti dug dan. Nešto dalje, na južnom kraju piste, prvi su se zrakoplovi već pripremali za polijetanje. Uskoro će nebo vrvjeti od aviona. Ova predodžba u njemu je pobudila proturječne osjećaje. Nalog za današnji zadatak pristigao je iz ureda general-pukovnika Lewisa H. Breretona iz Sunning Hill Parka. Za britansku podršku zamolio je vrhovnog zapovjednika britanskoga ratnog zrakoplovstva, maršala Harrisa. Za vrijeme noćnih napada na Berlin britanski vojni zrakoplovi Mosquito u studenom su otkrili veliku tajnu Nijemaca – tvornice V-1 raketa u Zempinu – što je dodatno pobudilo zanimanje Amerikanaca.

Knjigu potražite OVDE

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*