Oblomov Od Ivan Aleksandrovič Gončarov

recenzija pdf besplatna knjiga
"Oblomov" je roman koji je napisao Ivan Aleksandrovič Gončarov, jedan od najvažnijih ruskih pisaca 19. veka. Roman je objavljen 1859. godine i smatra se jednim od klasičnih dela ruske književnosti.
Oblomov Od Ivan Aleksandrovič Gončarov

Glavni lik romana je Ilija Iljič Oblomov, mladi ruski plemić koji je zaglavljen u apatiji, lenjosti i pasivnosti. Oblomov je oličenje inertnosti i odsustva motivacije za aktivnim životom. On provodi dane u lenjosti, nezainteresovan za bilo kakvu vrstu napora ili odgovornosti. Roman “Oblomov” je duboko psihološko delo koje istražuje teme poput ljudske inertnosti, letargije, depresije i unutrašnje borbe. Kroz prikaz lika Oblomova, Gončarov postavlja pitanja o smislu i svrsi života, o izazovima savremenog društva i odlaganju sopstvenog postupanja. Gončarovova proza je odlikovana živopisnim opisima, psihološkom dubinom i pažljivim karakterizacijama likova. Kroz roman “Oblomov”, on precizno prikazuje društvenu atmosferu i duhovno stanje Rusije tog vremena. “Oblomov” je postao klasik ruske književnosti i ostavio je dubok uticaj na književnost i kulturu. Roman nas podstiče na razmišljanje o našem odnosu prema sopstvenim ambicijama, motivaciji i preduzimanju akcije u životu. Kroz priču o Oblomovu, čitalac se suočava sa univerzalnom temom ljudske inercije i težnje ka pasivnosti, postavljajući pitanje o potrebi za samoprevazilaženjem i suočavanjem sa izazovima života.

oblomov

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*