8 Najboljih Knjiga za Učenje Engleskog Jezika

napisan od strane datuma 17. Januara 2023.


Iako postoji mnogo načina za učenje engleskog jezika, najbolje mesto za početak je nekoliko visokokvalitetnih udžbenika. Čak i besplatni materijali za učenje koštaju nešto: vaše vreme. Što više vremena provedete na loše osmišljenom programu učenja, manje vremena imate za druge ciljeve i interesovanja. 

Knjige prevedene na srpski za vežbanje engleskog jezika

Koje su to knjige ušle u najuži izbor najbolji knjiga za učenje engleskog?

Engleski komplet za vežbanje konverzacije - Doris Werner-Ulrich, Katy Howard knjigaEngleski komplet za vežbanje konverzacije – Doris Werner-Ulrich, Katy Howard

“L'anglais de poche – Engleski komplet za vežbanje konverzacije” je sveobuhvatan vodič za učenje engleskog kao drugog jezika. Knjiga koju je napisala Doris Verner-Ulrih, namenjena je početnicima i učenicima srednjeg nivoa koji žele da unaprede svoje veštine govora, čitanja i pisanja.

Knjiga pokriva osnovnu gramatiku i rečnik, kao i praktične vežbe koje pomažu čitaocima da vežbaju i unaprede svoje jezičke sposobnosti.

Sa fokusom na komunikaciju u stvarnom životu, “L'anglais de poche” pruža alate i resurse potrebne da se govori i razume engleski sa samopouzdanjem. Knjiga je izdanje u mekom povezu.

Kupi Knjigu – 1,980 Din

New English Adventure Starter B Pupils Book, udžbenik za 2. razred osnovne škole AKRONOL Cristiana Bruni, Tessa Lochowski knjigaNew English Adventure Starter B Pupils Book, udžbenik za 2. razred osnovne škole AKRONOL – Cristiana Bruni, Tessa Lochowski

„English Adventure Starter B Class Cass 1-2“ je knjiga aktivnosti za podučavanje engleskog kao stranog jezika za mlade učenike. Napisala ga je Kristijana Bruni, dizajnirana je za učenike na početnom B nivou znanja jezika.

Ova knjiga je deo serije koja pruža sveobuhvatan pristup učenju engleskog jezika, koristeći različite aktivnosti kao što su igre, pesme, priče i vežbe kako bi se učenici angažovali i iskustvo učenja učinilo interaktivnijim i zabavnijim. Knjiga pokriva osnovne jezičke veštine kao što su rečnik, gramatika i izgovor. Cilj knjige je da učenicima pruži solidnu osnovu engleskog jezika i da ih podstakne da nastave da uče. Namenjen je da se koristi zajedno sa nastavnikom ili kao resurs za samostalno učenje.

Kupi Knjigu – 1,400 Din

Traveller pre-intermediate, engleski jezik za 1. razred gimnazije i srednje stručne škol - H. Q. MitchellTraveller pre-intermediate, engleski jezik za 1. razred gimnazije i srednje stručne škol – H. Q. Mitchell

„Traveller Pre-Intermediate“ je udžbenik engleskog jezika koji je napisao H.K. Mitchell, dizajniran za učenike na srednjem nivou znanja jezika. Knjiga se fokusira na razvijanje jezičkih veština i tečnosti učenika kroz različite aktivnosti i vežbe. Knjiga je podeljena na celine, od kojih svaka pokriva određenu temu, kao što su putovanja, kultura i društvo. Knjiga sadrži i gramatičke i vokabularne vežbe, kao i zadatke slušanja i razumevanja čitanja. Knjiga je namenjena da se koristi zajedno sa nastavnikom u učionici ili kao resurs za samostalno učenje za učenike.

Serija Putnik obuhvata knjigu za učenike, radnu svesku, knjigu za nastavnike i audio materijale i to je sveobuhvatan pristup učenju engleskog uz komunikativnu metodu, koji ima za cilj da razvije sve četiri veštine (čitanje, pisanje, slušanje i govor) kroz različite aktivnosti. i vežbe.

Kupi Knjigu – 1,450 Din

Strane knjige za vežbanje engleskog jezika

English Vocabulary Builder (DK English for Everyone) knjiga

English Vocabulary Builder (DK English for Everyone)

Najbrži način da naučite engleski (ili bilo koji drugi jezik) je korišćenje slika. Na kraju krajeva, veliki deo vašeg mozga je posvećen obradi vizuelnih informacija. Tako i bebe uče svoje prve reči.

Oni vide simbol pice, čuju reč pica i nauče da mogu da izgovore reč pica kada žele da razgovaraju o tome. Postoji mnogo knjiga koje možete koristiti sa ovim metodom učenja slikama.

Za odrasle preporučujemo alatku za pravljenje rečnika engleskog jezika, koja uključuje 3.000+ reči i fraza koje se odnose na obične objekte, radnje i situacije. Postoje i tomovi za učenje gramatike, idioma i poslovnih fraza.

English Collocations in Use (Cambridge) knjigaEnglish Collocations in Use (Cambridge)

Učenje nove reči može biti teško. Morate naučiti šta to znači, kako se izgovara, kako se piše i kako se koristi u rečenici. Ali postoji i pitanje kako koristiti reč prirodno, kao izvorni govornik.

Da biste govorili prirodni engleski, moraćete da provedete neko vreme proučavajući kolokacije.

Univerzitet Kembridž (takođe poznat po svojim stručnjacima za engleski jezik) napravio je seriju knjiga koje vam mogu pomoći da naučite ove lukave fraze.

Imaju slične knjige za učenje fraznih glagola i idioma, u slučaju da želite još više da proširite svoj rečnik.

Oxford Advanced Learner’s Dictionary knjigaOxford Advanced Learner’s Dictionary

Oksfordski univerzitet je poznat po stvaranju jednog od najvećih engleskih rečnika (sa 600.000 unosa). Što je još važnije, njihovi stručnjaci su kreirali i Okford 3000. Ovo je lista najkorisnijih i najčešće korišćenih reči u zemljama engleskog govornog područja. Prema ovim stručnjacima, kada naučite ovih 3.000 reči, možete razumeti 80-90% engleskih razgovora, veb stranica, novina itd.

Ovih 3.000 reči takođe vam omogućavaju da razumete svaku reč u Oksfordskom rečniku za napredne učenike, specijalnom rečniku za studente koji žele da pohađaju univerzitet koji govori engleski. Najnovije izdanje sadrži 60.000 reči i 109.000 primera. Takođe, uključuje mnoge posebne karakteristike koje ne možete pronaći u drugim rečnicima — poput sinonima i kolokacija.

Takođe možete da preuzmete verziju aplikacije na svom pametnom telefonu koja vam omogućava da izgovorite reč koju želite da potražite (u slučaju da ne znate kako da je napišete – što je čest problem sa engleskim rečima).

English Grammar in Use (Cambridge) knjigaEnglish Grammar in Use (Cambridge)

Odlična knjiga za učenje engleskog kod kuće je radna sveska Rejmonda Marfija. To je najpopularnija knjiga gramatike na svetu, i to sa dobrim razlogom. Svaka gramatička tema je objašnjena jednostavnim rečima, sa puno primera i vežbi. Na poleđini knjige nalazi se test koji možete da uradite da biste utvrdili koje su vam gramatičke teme najteže.

U stvari, najbolji način da proučavate ovu knjigu je da počnete sa temama koje su vam najzanimljivije ili zbunjujuće. Imajte na umu, međutim, da je knjiga srednjeg nivoa napisana za učenike B1/B2, tako da ako je vaš nivo engleskog niži ili viši, trebalo bi da razmislite o tome da nabavite knjige za početnike ili napredne.

Practical English Usage (Oxford) knjigaPractical English Usage (Oxford)

Čest problem sa gramatičkim knjigama (na bilo kom jeziku) je to što čitaocu daju previše informacija.

Napisali su ih profesori lingvistike koji su zainteresovani za istoriju, psihologiju ili nauku o jeziku – tako da ne objašnjavaju uobičajene probleme za učenike engleskog.

Nasuprot tome, baš ova knjiga je dizajnirana posebno za čitaoce koji žele da nauče engleski. Prvi put je objavljen 1980. godine i unapređivan je nekoliko puta u proteklih 40 godina.

English Grammar Understanding the Basics (Cambridge)English Grammar: Understanding the Basics (Cambridge)

Ako se osećate zbunjeno u vezi sa terminima kao što su „prelazni“ i „neprelazni“ glagoli ili „demonstrativni“ i „upitni“ zamenici, onda je još jedna knjiga koju treba razmotriti je Engleska gramatika Univerziteta Kembridž: Razumevanje osnova.

Za razliku od druge dve knjige iznad, ovaj tekst objašnjava englesku gramatiku korak po korak.

Posebno je korisno ako morate mnogo da pišete na engleskom, ali je takođe dobro za čitanje ako želite brzo da dostignete napredni nivo. Sa druge dve knjige ćete kako da popravite svoje greške i napravite duže rečenice, ali ova knjiga vam pomaže da razumete „širu sliku“ engleskog.

Često postavljena pitanja FAQ

Koje su knjige na engleskom najbolje za poboljšanje jezičkih veština?

Najbolje engleske knjige za poboljšanje jezičkih veština su one koje su dizajnirane za pravilno učenike jezika, kao što su gramatika, vokabular i udžbenici. Ove vrste knjiga obično pružaju jasna objašnjenja, vežbe i druge resurse koji pomažu učenicima da unaprede svoje veštine.

Postoje li knjige na engleskom koje su posebno dizajnirane za samostalno učenje?

Da, postoji mnogo knjiga na engleskom koje su posebno dizajnirane za samostalno učenje. Ove vrste knjiga obično pružaju jasna objašnjenja, vežbe i druge resurse koji pomažu učenicima da sami unaprede svoje veštine. Neki primeri uključuju „Engleska gramatika u upotrebi“ Rejmonda Marfija i „Oksfordski rečnik engleskog jezika“

Da li je bolje čitati knjige na engleskom koje su napisane za rođene govornike engleskog ili za one kojima engleski nije maternji jezik?

Zavisi od nivoa znanja pojedinca. Za početnike i učenike srednjeg nivoa može biti korisnije da čitaju knjige koje su napisane posebno za govornike kojima nije maternji jezik, jer ove knjige mogu pružiti jasnija objašnjenja i jednostavniji jezik. Međutim, kako učenici postaju napredniji, čitanje knjiga napisanih za rođene govornike može im pomoći da ih izlože autentičnijem engleskom i poboljšaju njihovo razumevanje čitanja.

Za kraj

Ovo su najbolje knjige o učenju engleskog rečnika koje smo odabrali. Pogodni su za sve učenike engleskog jezika, od početnika do naprednih. Ako vežbate i pratite ove knjige, uskoro ćete poboljšati svoj engleski rečnik. Čitanje obrazuje. Otvara vam nova iskustva i perspektive. Koji je bolji način da se razume nečiji način razmišljanja? Možda ćete naučiti nove informacije o jeziku, kulturi, društvu i istoriji koje nikada ranije niste znali.

Jedna od najprodavanijih knjiga na našoj stranici je: Engleski u 100 Lekcija pdf

Pre nego što odete...

Ako vam se dopadaju članci poput ovog, i zainteresovani ste da dobijate besplatna obaveštenja kada objavimo nešto novo, unesite svoju e-mail adresu ispod i ne propustite ni jednu novost iz sveta književnosti.