10 Najboljih Knjiga O Ezoteriji

napisan od strane datuma 2. Januara 2023.


Razmotrite, na primer, reiki, proročišta i astrologiju. Drugim rečima: duhovnost. Proširite svoju svest i pronađite pravu sreću uz naših 10 najboljih ezoteričnih knjiga. Naše preporuke počinjemo sa 10 najboljih ezoteričnih knjiga svih vremena. 

Nesputana duša - Micheal A. Singer Nesputana duša – Micheal A. Singer

Kako bi bilo da se oslobodite ograničenja i vinete van svojih granica? Šta možete učiniti svaki dan da biste otkrili unutrašnji mir i spokoj? Nevezana duša nudi jednostavne, ali duboke odgovore na ova pitanja. Bilo da je ovo vaše prvo istraživanje unutrašnjeg prostora, ili ste svoj život posvetili unutrašnjem putovanju, ova knjiga će transformisati vaš odnos sa sobom i svetom oko vas. Otkrićete šta možete da uradite da biste stavili tačku na uobičajene misli i emocije koje ograničavaju vašu svest. Koristeći tradicije meditacije i svesnosti, autor i duhovni učitelj Majkl A. Singer pokazuje kako razvoj svesti može svima nama omogućiti da živimo u sadašnjem trenutku i otpustimo bolne misli i sećanja koja nas sprečavaju da postignemo sreću i samopouzdanje. Realizacija.

Ova knjiga počinje tako što vas vodi kroz vaš odnos sa vašim mislima i emocijama, pomažući vam da otkrijete izvor i fluktuacije vaše unutrašnje energije. Zatim se udubljuje u ono što možete da uradite da biste se oslobodili uobičajenih misli, emocija i energetskih obrazaca koji ograničavaju vašu svest. Konačno, sa savršenom jasnoćom, ova knjiga otvara vrata životu koji živite u slobodi vašeg najdubljeg bića.

Pozitivna energija - Judith OrloffPozitivna energija – Judith Orloff

Da li zauvek žurite kroz dan, odbijajući se od hronične iscrpljenosti?

Da li ste očajnički previše posvećeni, plašite se da kažete ne? Da li želite da se osećate odmorno i spremno za osvajanje svakog dana sa entuzijazmom, ali padate kratko i iznova?

Ako jeste, onda ste žrtva skrivene energetske krize. Evo, konačno, kompletnog recepta koji će vas sprečiti da se osećate stalno iscrpljenim i omogućiti vam da živite živahnijim životom.

 

Program pozitivne energije će vam pomoći:

Ispunjena jasnim uputstvima za jednostavne, moćne vežbe koje dr Orlof sama praktikuje i deli sa svojim pacijentima, Pozitivna energija je vaš komplet alata za transformaciju umora, stresa i straha u obilje živahnosti, snage i ljubavi.

Pet Tibetanaca - Christopher S. KilhamPet Tibetanaca – Christopher S. Kilham

Pet Tibetanaca je jogijski sistem visoko energizirajućih položaja i vežbi koji je nastao na Himalajima.

Oslobađajući i pojačavajući urođenu energetsku snagu ljudskog tela i uma, ovih pet vežbi zahtevaju minimum dnevnog vremena i truda, ali nude izuzetne rezultate u smislu povećanja fizičke snage i gipkosti, kao i mentalne oštrine.

Pored toga, ove vežbe mogu biti sredstvo za oživljavanje čula i generisanje i iskorištavanje energije u svrhu samotransformacije. Redovno praktikovanje ovih položaja:

 

Pet Tibetanaca je objašnjeno u kontekstu tradicionalne joge, pružajući osnovu za razumevanje. Crno-bele fotografije i ilustracije dopunjuju tekst i jasno ukazuju na pravilno izvođenje svake vežbe.

Sam svoj iscelitelj - Deepak Chopra Sam svoj iscelitelj – Deepak Chopra

Suočeni sa toksinima iz životne sredine, potencijalnim epidemijama, super bubama i procesom starenja The Healing Self nudi jedinstven pristup „celog sistema“ koji integriše um i telo u jedan entitet. Samo prevazilaženjem veštačke podele između uma i tela može lično, holističko lečenje postati stvarno. U našem svetu koji se brzo razvija i koji se stalno menja, teret lečenja leži na pojedincu koji svaki dan pravi prave izbore za životni stil. Čopra i Tanzi žele da nas vode da donesemo najbolje moguće odluke i nude vrhunski, sedmodnevni akcioni plan koji čitaocu omogućava slobodan izbor da razvije personalizovani put ka samoizlečenju.

Pored ove jedinstvene karakteristike, ova knjiga daje prioritet dva faktora – stresu i upale – koji se pojavljuju kao ključni za doživotno zdravlje i blagostanje. Poznato je da su potrebne godine, a ponekad i decenije da se razviju brojni hronični poremećaji kao što su hipertenzija, bolesti srca, dijabetes tipa 2 i još mnogo toga, pre nego što se pojave prvi simptomi. Medicinski sistem nije podešen da brine o hroničnoj upali niskog stepena ili svakodnevnim stresovima koji uzimaju danak tokom života. Stoga je učenje tajni samoisceljenja obavezno; inače, svako od nas se kocka sa svojom budućnošću.

Čoprina inspirativna proza i Tanzijevo iskustvo kao vodećeg svetskog istraživača zdravlja mozga i Alchajmerove bolesti čine jedinstvenu kombinaciju znanja i mudrosti. Isceljujuće sopstvo je vrhunac u partnerstvu koje je do sada koristilo milionima ljudi. Predodređena je da bude znamenita knjiga u rastućem pokretu brige o sebi i doživotnog zdravlja.

Tarot - Alejandro JodorowskyTarot – Alejandro Jodorowsky

Duboko proučavanje Tarota Alehandra Jodorovskog, koje je počelo ranih 1950-ih, otkriva da je to mnogo više od jednostavnog uređaja za proricanje. Tarot je pre svega moćan instrument samospoznaje i predstavljanje strukture duše. Put tarota pokazuje da je ceo špil strukturiran kao hram, ili mandala, koja je i slika sveta i reprezentacija božanskog. Autori koriste svetu umetnost originalnog Marsejskog tarota – stvorenog u vreme verske tolerancije u 11. veku – da se ponovo povežu sa korenima zapadne ezoterične mudrosti Tarota. Oni objašnjavaju da je Tarot „nomadska katedrala“ čije delove – 78 karata ili „arkane“ – uvek treba posmatrati sa svešću o celoj strukturi. Ovo razumevanje je neophodno da bi se u potpunosti shvatila hermetička simbolika Tarota. Autori istražuju tajne asocijacije iza hijerarhije karata i korespondencije između boja i energija unutar ljudskih bića. Svaki opis Velike Arkane uključuje sažetke ključnih reči, simbolička značenja, tradicionalna tumačenja i deo gde karta govori sama za sebe. Jodorovski i Kosta zatim dovode umetnost čitanja Tarota do dubine nikada ranije nemoguće. Koristeći svoj rad sa Tarologijom, novim psihološkim pristupom koji koristi simboliku i optički jezik Tarota za stvaranje ogledala ličnosti, oni nude moćno oruđe za samospoznaju, kreativnost i isceljenje.

Umetnost sanjanja - Carlos Castaneda Umetnost sanjanja – Carlos Castaneda

Nakon šest godina učenja i meditacije, autor predstavlja knjigu koja čitaoca vodi na putovanje duše putem učenja velikog čarobnjaka Don Žuana. Poput slojeva luka, autor otkriva da u našem svetu postoje svetovi koji se mogu posetiti kroz snove. Karlos Kastaneda je bio jedan od najuticajnijih duhovnih učitelja 20. veka. U ovom zadivljujućem novom izdanju svoje bestseler knjige, on vodi čitaoca na neverovatno putovanje duše putem učenja velikog čarobnjaka don Huana i otkriva da postoje svetovi koji postoje u našem svetu koji se mogu posetiti kroz snove.

Koristeći moćne drevne tehnike da promeni stanje svoje svesti, Kastaneda putuje u nove svetove i susreće izuzetna, ali opasna bića; spaja energetska tela sa drugim sanjarom kako bi zajedno sanjali i istraživali i tako stiče nova znanja i razumevanje. Kastanedino upečatljivo pisanje omogućava čitaocu da u potpunosti učestvuje u njegovim uzbudljivim otkrićima i istraživanjima koja otvaraju oči.

Tajna - Rhonda Byrne Tajna – Rhonda Byrne

Godine 2006, revolucionarni dugometražni film otkrio je veliku misteriju univerzuma — Tajnu — a kasnije te godine, Ronda Birn je usledila sa knjigom koja je postala svetski bestseler. Fragmenti Velike tajne su pronađeni u usmenim predanjima, u književnosti, u religijama i filozofijama tokom vekova. Po prvi put, svi delovi Tajne se spajaju u neverovatnom otkrovenju koje će promeniti život svima koji ga iskuse. U ovoj knjizi ćete naučiti kako da koristite Tajnu u svakom aspektu svog života – u novcu, zdravlju, odnosima, sreći i u svakoj interakciji koju imate u svetu.

Počećete da razumete skrivenu, neiskorišćenu moć koja je u vama, a ovo otkriće može doneti radost u svaki aspekt vašeg života. Tajna sadrži mudrost savremenih učitelja — muškaraca i žena koji su je koristili za postizanje zdravlja, bogatstva i sreće. Primenjujući znanje Tajne, oni iznose na videlo ubedljive priče o iskorenjivanju bolesti, sticanju ogromnog bogatstva, prevazilaženju prepreka i postizanju onoga što mnogi smatraju nemogućim.

Celestinsko proročanstvo - James RedfieldCelestinsko proročanstvo – James Redfield

Prvobitno, fantastičan rukopis napisan šest stotina godina pre nove ere i proročanstvo: naše društvo će doživeti veliki preokret.

Zaintrigiran, junak ove priče odleće u Peru u potrazi za misterioznim grimoarom, predmetom svih želja, koji će preobraziti njegov život.

Tada počinje magična i očaravajuća avantura, opasna inicijacija koja ga vodi sa vrha Anda u srce amazonske šume, na put do otkrića života.

Kada na kraju svog putovanja otkrije pravi smisao svog postojanja, naša potraga počinje…

 

Heroj sa hiljadu lica - Joseph CampbellHeroj sa hiljadu lica – Joseph Campbell

Prvo popularno delo koje kombinuje duhovne i psihološke uvide moderne psihoanalize sa arhetipovima svetske mitologije, knjiga stvara putokaz za navigaciju frustrirajućim putem savremenog života. Ispitujući herojske mitove u svetlu moderne psihologije, razmatra ne samo obrasce i faze mitologije, već i njenu relevantnost za naše današnje živote – i za život svake osobe koja traži potpuno ostvareno postojanje.

Mit je, prema Kembelu, projekcija snova jedne kulture na veliko platno; Kembelova knjiga, kao i Ratovi zvezda, film koji je inspirisao, je istraživanje velikih momenata sa pozornice koja je naš svet.

To je resurs koji se mora imati i za iskusne studente mitologije i za istraživače koji tek počinju da pristupaju mitu kao izvoru znanja.

Moć Sadašnjeg Trenutka Od Ekart ToleMoć Sadašnjeg trenutka – Eckhart Tolle

Da bismo krenuli na putovanje u Sada, moraćemo da ostavimo svoj analitički um i njegovo lažno stvoreno ja, ego, iza sebe. Od prve stranice izuzetne knjige Ekarta Tolea, brzo se krećemo na znatno veću nadmorsku visinu gde udišemo lakši vazduh. Postajemo povezani sa neuništivom suštinom našeg bića, „večnim, uvek prisutnim Jedan život izvan bezbroj oblika života koji su podložni rođenju i smrti“.

Iako je putovanje izazovno, Eckhart Tolle koristi jednostavan jezik i jednostavan format pitanja i odgovora da nas vodi. Fenomen koji se prenosi od usta do usta od svog prvog objavljivanja, ovo je jedna od onih retkih knjiga koje imaju moć da stvore iskustvo kod čitalaca, ona koja može radikalno da promeni njihove živote na bolje.

Da sumiramo

Odlična čitanja na ovoj listi dotiču se širokog spektra tema, uključujući pronalaženje svrhe, suočavanje sa tugom, suočavanje sa rasizmom, prepoznavanje koliko je dragoceno vreme, kao i učenje o određenim religijama. Neki su zasnovani na tradicionalnim principima iz hrišćanstva, judaizma i budizma, dok se drugi fokusiraju na samorast iz perspektiva koje nisu vezane za jednu religiju. Pronalaženje inspiracije za obogaćivanje naše duše je putovanje bez kraja, ali ove knjige vam mogu pomoći da počnete.

Pre nego što odete...

Ako vam se dopadaju članci poput ovog, i zainteresovani ste da dobijate besplatna obaveštenja kada objavimo nešto novo, unesite svoju e-mail adresu ispod i ne propustite ni jednu novost iz sveta književnosti.