Svi Citati: Verski citati

― Charles BukowskiCharles Bukowski

“Za one koji veruju u boga, već imaju odgovore na večinu pitanja. Ali ya one poput nas koji teško prihvatamo priču o bogu, veliki odgovori za nas neće baš biti uklesani duboko u kamen. Mi se prilagođavamo novim tezama i otkrićima. Mi ne volimo da nam neko komanduje o veri ili diktira teze. Ja sam sam svoj bog. Mi smo ovde da se odučimo od crkvenih i školskih sistema. Mi smo ovde da pijemo pivo. Mi smo ovde da ugušimo rat. Mi smo ovde da se smejemo i povećamo šanse da svoje živote živimo toliko dobro da ni smrt više

― Garrison KeillorGarrison Keillor

“Bilo ko, ko misli da će ga odlazak u crvu napraviti hrišćaninom, mora da isto misli da ukoliko ode u garažu da će postati automobil.”

― C.S. Lewis― C.S. Lewis

“Ja verujem u hrišćanstvo, kao što verujem i u to da je sunce izašlo: ne samo zato što ja to vidim, nego zato što zbog toga ja vidim sve ostalo.”

― C.S. Lewis― C.S. Lewis

“Dobar hrišćanin neće misliti da nas bog voli yato što smo dobri, nego da će nas bog učiniti boljima jer nas voli.”

― John Lennonjohn lennon

“Ja verujem u stvari, sve dok se ne dokaže da one ne postoje. Verujem u priče, mitove i zmajeve. Sve je to stvarno, bilo da je stvarno samo u vašoj glavi. Ko to može da tvrdi da snovi i noćne more nisu stvarni kao što je stvaran svet oko nas?”