Citati

citati najvećih svetskih književnika


― Anaïs Ninanais nin

“Mi pišemo da bi okusili život dvaput, u momentu i u retrospektivi.”

― Danilo KišDanilo Kiš

“Nikad se ništa ne ponavlja u istoriji ljudskih bića, sve što se na prvi pogled čini da je isto jedva da je slično; svaki je čovek zvezda za sebe, sve se događa uvek i nikad, sve se ponavlja beskrajno i neponovljivo.”

― Melissa Etheridge – O Dženis Džoplinmelissa etheridge

“Kad duša može da pogleda svet i tamo vidi i oseti bol i usamljenost, i kad može da posegne duboko unutra i pronađe glas kojim će pevati o tome, ta duša može da leči. To je i dalje možda Dženisin najveći dar.”

― Roy T. Bennett, The Light in the HeartRoy T. Bennett

“Stav je izbor. Sreća je izbor. Optimizam je izbor. Dobrota je izbor. Poštovanje je izbor. Davanje je izbor. Kakav god izbor da napravite u životu, on je oličje vas samih. Pametno birajte.”

― Charles BukowskiCharles Bukowski

“Za one koji veruju u boga, već imaju odgovore na večinu pitanja. Ali ya one poput nas koji teško prihvatamo priču o bogu, veliki odgovori za nas neće baš biti uklesani duboko u kamen. Mi se prilagođavamo novim tezama i otkrićima. Mi ne volimo da nam neko komanduje o veri ili diktira teze. Ja sam sam svoj bog. Mi smo ovde da se odučimo od crkvenih i školskih sistema. Mi smo ovde da pijemo pivo. Mi smo ovde da ugušimo rat. Mi smo ovde da se smejemo i povećamo šanse da svoje živote živimo toliko dobro da ni smrt više

― Garrison KeillorGarrison Keillor

“Bilo ko, ko misli da će ga odlazak u crvu napraviti hrišćaninom, mora da isto misli da ukoliko ode u garažu da će postati automobil.”

― C.S. Lewis― C.S. Lewis

“Ja verujem u hrišćanstvo, kao što verujem i u to da je sunce izašlo: ne samo zato što ja to vidim, nego zato što zbog toga ja vidim sve ostalo.”

― C.S. Lewis― C.S. Lewis

“Dobar hrišćanin neće misliti da nas bog voli yato što smo dobri, nego da će nas bog učiniti boljima jer nas voli.”

― Albert Einsteinalbert ajnstajn

“Pokušajte da ne budete čovek od uspeha, nego čovek od vrednosti.”