1001 Noć Od Nepoznati Autor PDF

recenzija pdf besplatna knjiga
"1001 noć", takođe poznata kao "Hiljadu i jedna noć", je zbirka narodnih priča i bajki koje su se razvijale tokom vekova i na kraju su bile zabeležene i sastavljene u jedno delo. Autorska pripadnost ovom delu je nesigurna i obično se pripisuje nepoznatom autoru ili autorima.
1001 Noć Od Nepoznati Autor

Ova zbirka priča je pretežno smeštena u arapski svet i sadrži neke od najpoznatijih priča kao što su “Aladinova čarobna lampa”, “Sindbad moreplovac” i “Ali Baba i četrdeset razbojnika”. Glavni okvir priče je da je persijski kralj Šahrijar bio prevaran od strane svoje supruge i odlučuje da svake noći ženi drugu devojku, a onda je ujutru pogubljuje. Šeherezada, mlada i pametna devojka, odlučuje da se udaje za kralja i počinje mu pričati priče, prekidajući ih u najnapetijem trenutku, čime ga drži zainteresovanim i spasava svoj život iz noći u noć.“1001 noć” je izuzetno važna književna zbirka koja je prenela bogatstvo i lepotu orijentalne kulture širom sveta. Priče iz ove zbirke su prepune mašte, avanture, magije i mudrosti. One su takođe uticale na mnoge druge književne radove i inspirisale brojne autore širom sveta.Ako volite bogatu i egzotičnu književnost koja vas vodi u svet mitova, bajki i avantura, “1001 noć” je savršena knjiga za vas. Ova zbirka priča će vas odvesti na nezaboravno putovanje kroz čarobne svetove i pružiti vam neiscrpni izvor mašte i inspiracije.

1001 noć_compressed (1)

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*