Amerika Od Franc Kafka

recenzija pdf

"Amerika" je roman napisan od strane austrijskog pisca Franza Kafke, i objavljen posthumno 1927. godine. U ovom romanu Kafka zaista prikazuje imaginarni svet Amerike, koji se znatno razlikuje od stvarne Amerike.
Amerika Od Franc Kafka

Glavni lik u romanu je Karl Rošman, mladić koji emigrira u Ameriku nakon nesporazuma sa svojom porodicom u Evropi. U ovom novom i nepoznatom okruženju, Karl se suočava sa različitim situacijama i likovima koji simbolišu birokratske nelogičnosti, socijalne tenzije i gubitak identiteta.Kroz svoj karakterističan stil pisanja, Kafka istražuje teme kao što su otuđenje, krivica, dehumanizacija i apsurdnost birokratskog sistema. Roman “Amerika” je poznat po svojoj atmosferi nelagode i mračnosti, dok Kafka istražuje psihološku i egzistencijalnu borbu glavnog lika.“Amerika” je nedovršen roman i nedostaju mu neki delovi zbog Kafkaove smrti. Ipak, delo i dalje pruža izuzetan uvid u Kafkaovu imaginaciju i njegovu kritiku društvenih i birokratskih struktura.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Franc Kafka - Franz Kafka

Franc Kafka je bio češki romanopisac i pisac kratkih priča, koji se smatra jednom od najvažnijih književnih ličnosti 20. veka.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*