Androgeneza Pšenice Od Branka Ljevnaić

recenzija pdf
U ovoj monografiji, Branka Ljevnaić predstavlja rezultate istraživanja androgene sposobnosti ozime pšenice (Triticum aestivum L.) u in vitro uslovima, fokusirajući se na 20 homozigotnih (F1 hibrida) i 24 heterozigotna genotipa pšenice (roditelji). Analizirane su razlike u androgenoj sposobnosti između roditelja i potomstva, kao i načini nasleđivanja.
Androgeneza Pšenice Od Branka Ljevnaić

Kroz detaljnu analizu, autorka pruža uvid u genetske mehanizme koji leže u osnovi androgeneze kod pšenice, istražujući razlike između homozigotnih i heterozigotnih genotipova. Njeni rezultati mogu imati značajan praktični značaj u razvoju novih sorti pšenice sa unapređenim svojstvima, kao i u optimizaciji procesa oplemenjivanja. Ovaj rad otvara nove perspektive za dalja istraživanja u oblasti genetike pšenice i primene androgeneze u oplemenjivanju, te stoga predstavlja važan doprinos naučnoj zajednici i poljoprivrednoj praksi. Predlaže se dalje istraživanje od strane autorke kako bi se dodatno razvile njene spoznaje i omogućila primena ovih saznanja u praksi.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*