Antigona Od Sofokle PDF

recenzija pdf besplatna knjiga

Strani Naziv: Antigone Play by Sophocles

„Antigona“ je drama starogrčkog dramskog pisca Sofokla, napisana oko 441. pre nove ere. To je deo trilogije drama koja uključuje „Kralj Edip“ i „Edip na Kolonu“. „Antigona“ je jedno od najpoznatijih Sofoklovih dela i smatra se klasikom zapadne književnosti.
Antigona Od Sofokle

Predstava je tragedija koja istražuje sukob pojedinca i države, kao i teme pravde, morala i posledice kršenja zakona. Glavna junakinja, Antigona, je mlada žena jake volje koja prkosi ukazu svog ujaka, kralja Kreonta, i na pravi način sahrani svog brata Polinika, iako je proglašen izdajnikom. Kao rezultat toga, ona je kažnjena tako što je živa zakopana. Predstava postavlja važna pitanja o moralnosti zakona države i odgovornosti pojedinaca da održe sopstveni osećaj za pravdu.

“Antigona” je izvođena i adaptirana više puta tokom vekova i nastavlja da bude popularno i relevantno delo, odražavajući vanvremenske teme i univerzalne ljudske borbe.

Kompletna Besplatna PDF Knjiga

Sofokle-Antigona

 

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*