Anželika Od Žerar De Nerval

recenzija pdf

"Anželika" je roman Žerara de Nervala koji je prvi put objavljen 1839. godine. Ova knjiga je poetično delo koje istražuje teme ljubavi, ludila, umetnosti i duhovnosti.
Anželika Od Žerar de Nerval

Radnja romana se fokusira na glavnog lika po imenu Anželika, mladu ženu koja je neobična i tajanstvena. Kroz njen život i iskustva, Nerval ispituje granice realnosti i fantazije. Priča je ispričana u obliku ispovesti, a Nervalova proza je bogata simbolima i metaforama.“Anželika” je duboko emotivan roman koji istražuje unutrašnji svet likova, njihove snove i patnje. Nerval istražuje ljubavnu vezu, umetnost kao izvor inspiracije i uticaj koji duhovnost ima na ljudsko biće.Njegovo pripovedanje je bogato opisima i poetskim stilom koji čitaoca uvlači u složeni svet likova. “Anželika” je delo koje provocira maštu i izaziva čitaoca da razmisli o granicama stvarnosti i iluzije.Nerval je jedan od najznačajnijih pesnika i pisaca romantizma u Francuskoj. Njegova dela su oblikovala književnost i ostavila dubok uticaj na naredne generacije pisaca.“Anželika” je roman koji će zadovoljiti čitatelje koji vole duboku introspekciju, poetsku prozu i tajanstvene priče. Nervalova sposobnost da oživi svoje likove i da istraži dubine ljudske psihe čini ovu knjigu remek-delom romantizma.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*