Brodolom Od Vlada Arsić PDF

recenzija pdf
Roman "Brodolom" Vlade Arsića temelji se na stvarnoj priči o najvećoj rečnoj katastrofi koja se dogodila u centru Beograda. Ovaj događaj se odigrao 9. septembra 1952. godine kada je jedan brod potonuo, usmrtivši više od stotinu ljudi u svega nekoliko minuta.
Brodolom Od Vlada Arsić

Ono što je posebno zanimljivo u vezi s ovim događajem jeste da je po nalogu vlasti odlučeno da s brodom potone i istina. Tragedija je zataškana, niko nije odgovarao za nju, mesto nesreće nije označeno, a mediji su ignorisali ovu katastrofu. Osim toga, važni podaci o stradalima su izgubljeni, što je ostavilo trajne posledice na mnoge živote. Roman prati dve glavne priče koje istražuju šta se tačno dogodilo na brodu tog kobnog 9. septembra 1952. godine. Glavni junaci, Sonja Knežević i Milovan Krstić, istražuju tragediju iz različitih perspektiva i otkrivaju ne samo detalje o brodolomu već i skrivene priče o zabranjenim ljubavnim vezama i porodičnim tajnama. “Brodolom” nudi dubok uvid u ovu zaboravljenu katastrofu i njen uticaj na živote ljudi. Roman istražuje teme istine, tajni i posledica koje tragedija može ostaviti na pojedince i društvo.

brodolom

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*