Čudnovate Zgode Šegrta Hlapića Od Ivana Brlić Mažuranić

recenzija pdf besplatna knjiga
Ocena:(Ocena: 4.33 od 5. Ukupno: 6)

Knjiga “Čudnovate zgode šegrta Hlapića” su kalsična pripovetka dečije knjiženosti, koju čitaju i mnogi naraštaji, uživajući u zgodama i nezgodama šegrta Hlapića i devojčice Gite.
Čudnovate Zgode Šegrta Hlapića Od Ivana Brlić Mažuranić knjiga

Ova pripovetka govori o čudnovatom putovanju Hlapića. On je bio veoma malen, veseo i izuzetno hrabar, mudar i dobar. Zbog sbojih osobina, uvek je srećno našao put iz svojih nezgoda. Njegovo putovanje započinje kao najprostija dečija igra, pa se na popčetku knjige mnogi pitaju šta će mu tolika mudrost i hrabrost an ovako prostom putovanju. 

Iako je autorka svoje delo nazvala pripovetkom, to je bio početak značajnog žanra – romana za decu. Priča o hrabrom i plemenitom dečaku koji pobeđuje zlo nalazi se na granici između bajke i realistične situacije. Sve ono što se na početku događa uslovljeno je realnim, ljudskim razlozima. 

Hlapić beži od svog surovog majstora, i putuje svetom u potrazi za nekim boljim iskustvom. On u ovoj pustolovini od občnog dečaka postaje hrabar i uspešan junak koji može savladati bilo šta šta mu se nađe na putu. 

Autorka takođe najavljuje da putovanje neće biti lako, jer je svet opasan ali i divan, daljine su veoma relativne i trebaće mnogo mudrosti za ovo putovanje. Poruka jeste provera svojih sposobnosti, odrastanje, smirenost u novo pronađenom domu. 

Kompletna PDF Knjiga

Čudnovate Zgode Šegrta Hlapića Od Ivana Brlić Mažuranić pdf knjiga

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Ivana Brlić Mažuranić

Ivana Brlić Mažuranić je bila Hrvatska književna legenda. Kako u Hrvatskoj tako i Internacionalno Ivana je bila poznata kao jedna od najpoljih pisaca poezije za malu decu.


Više O Autoru

6 0 komentara

  1. Sadžida
  2. Natassia_trav
  3. Ivana Books Are Magic
  4. Bruno
  5. RPavic3
  6. Aliss

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*