Cuker Laza Od Živojin Petrović

recenzija pdf
"Cuker Laza" je priča o jednom od najneobičnijih bogataša u Srbiji početkom 20. veka. Iako je rođeni stric, Josif J. Kurtović, jedan od najbogatijih Srba tog doba, izbrisao Lazu iz testamenta, sudbina je na kraju bila takva da je celokupno nasledstvo završilo u rukama upravo Mihaila Kurtovića, poznatog kao Cuker Laza.
Cuker Laza Od Živojin Petrović

Ova knjiga istražuje život i delo ovog ekscentričnog bogataša, koji je ostavio dubok trag u istoriji Beograda i Srbije. Iako je bio izopšten iz stričevog zaveštanja, Cuker Laza je počeo da rasipa svoje bogatstvo, često kupujući različite poklone za ljude oko sebe, pomažući razne institucije, uključujući Univerzitet u Beogradu i Srpsku pravoslavnu crkvu. Knjiga otkriva brojne zanimljive detalje iz života ovog neobičnog junaka, čija je priča retko pominjana u istorijskim tekstovima. Cuker Laza ostaje upamćen kao jedan od najšašavijih bogataša u Srbiji svih vremena, čija je velikodušnost i ekscentričnost ostavila dubok trag u sećanju na to vreme.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*