Dečak u Prugastoj Pidžami Od Džon Bojn

recenzija pdf

Strani Naziv: The Boy in the Striped Pyjamas Novel by John Boyne

Dečak u prugastoj pidžami je roman Džona Bojna o neverovatnom prijateljstvu dva mlada dečaka tokom Drugog svetskog rata.
Dečak u Prugastoj Pidžami Od Džon Bojn

Priča je ispričana iz ugla Bruna, osmogodišnjeg sina nacističkog komandanta, koji je sa porodicom preseljen u Aušvic nakon što je njegov otac dobio unapređenje. 

Bruno je radoznao i avanturistički dečak i postaje fasciniran čudnim ljudima koje vidi kako rade iza ograde u blizini novog doma. Ovi ljudi, saznaje, su jevrejski zatvorenici, a Bruno počinje da ih tajno posećuje, stvarajući vezu sa dečakom njegovih godina po imenu Šmuel. 

Kako se prijateljstvo Bruna i Šmuela produbljuje, Bruno počinje da dovodi u pitanje moralnost rada svog oca i zverstava koja su počinjena u logoru. Dečak u prugastoj pidžami je moćna i dirljiva priča o užasima rata i moći prijateljstva.

Zaviri u knjigu

Dečak u Prugastoj Pidžami Od Džon Bojn

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*