Dnevnik Ane Frank Od Ana Frank

recenzija pdf
Ocena:(Ocena: 5 od 5. Ukupno: 1)

Strani Naziv: The Diary of a Young Girl by Anne Frank, HetAchterhuis (Holandski naziv)

Ana Frank, devojčica koja je morala prerano da odraste. Skrivajući se od SS-a ona i njena porodica kriju se na tavanu kuće nekoliko godina. Ova jedinstvena knjiga je delo koje se osvrće na osmero ljudi zatvorenih dugih dve godine. Zatvorili su se i krili jer su jedino tako mogli da sačuvaju živote i odgode neminovno. Tugu, patnju, kamp i smrt.
 Dnevnik Ane Frank - Ana Frank knjiga

Priča koja je rasplakala i najhrabrije. Dnevnik Ane Frank je sve samo ne obična knjiga. Devojčica koja nije imala pravo na detinjstvo iz svog ugla priča o vremenu pre rata, životu i skrivanju tokom rata.

Ona u svom dnevniku vešto opisuje sve likove i situacije koje se dešavaju dok se njena i još jedna porodica skrivaju na tavanu kuće u Holandiji. Ana je brzo sazrela. Morala je da odraste jer joj okolnosti nisu dozvolile da ima ikakvo detinjstvo. Nikada se nije predavala niti posustajala ma koliko okolnosti bile teške u momentima očaja i tuge. Ana je tada bila u najosetljivijim godinama za jednog tinejdžera a pogotovo devojčicu. Priča se dešava između njenih trinaest i petnaest godina.

Prvo objavljivanje dela

Delo je prvi put ugledalo svetlo dana 1947. Godine u Amsterdamu, Holandija. Delo se na holandskom jeziku zove “HetAchterhuis”. Ovaj naziv na holandskom jeziku znači, soba sa zadnje strane kuće koja gleda na dvorište.

Ratni dani i skrivanje

Rat je već u punom jeku, svi jevreji su već skoro odvedeni u logore ili ubijeni. Ana i njena porodica se ne predaju. Oni i još jedna porodica odlučili su da se ne predaju i da ostanu skriveni u kući. Ana u dnevniku priča i opisuje sve dane koje je provela u skrivanju. Lepe, teške ali nekada i humoristične momente, opisuje veoma vešto, uzimajući u obzir da je još uvek mala devojčica.

Jedna od najčitanijih knjiga iz perioda “II svetski rat”

Knjiga je bezvremenski klasik i bestseler. Vredna je čitanja i obavezno štivo za sve ljubitelje literature drugog svetskog rata i tematike Holokausta.

Zaviri u knjigu

Dnevnik-Ane-Frank_compressed-1-40

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Jedan komentar na knjigu

  1. Anfilohije

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*