Don Žuan Od Lord Džordž Gordon Bajron

recenzija pdf

"Don Žuan" je ep, ili drama u stihu, napisana od strane engleskog pesnika Lorda Džordža Gordona Bajrona. Ovo delo je objavljeno 1824. godine i predstavlja jedno od najpoznatijih dela Bajrona.
Don Žuan Od Lord Džordž Gordon Bajron

“Don Žuan” je inspirisan legendom o španskom plemiću Don Huana, koji je postao poznat po svom proživljavanju mnogih ljubavnih avantura i svojoj neobuzdanoj strasti prema ženama. Bajronova verzija priče pruža složeniji portret lika Don Žuana, istražuje njegovu psihologiju, dileme i moralne sukobe.Drama se bavi pitanjima poput slobode, strasti, moralnosti i propadanja. Bajronov Don Žuan je kompleksan lik koji prolazi kroz različite ljubavne veze, suočava se sa konsekvencama svojih postupaka i propituje svoj odnos prema ženama i prema sebi samom.“Don Žuan” je poznat po svojoj bogatoj i izražajnoj poeziji, kao i dubokim filozofskim pitanjima koje postavlja. Bajron se bavi temama poput ljubavi, smrti, slobode volje i konflikta između individualne strasti i društvenih normi.Ovo delo je ostavilo trajan utisak na književnost svojim poetičnim jezikom, dramatičnom radnjom i Bajronovom sposobnošću da istražuje kompleksnost ljudske prirode. “Don Žuan” je ep koji će privući ljubitelje romantične književnosti, kao i one koji su zainteresovani za pitanja moralnosti, slobode i strasti.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*