Drame O Glembajevima Od Miroslav Krleža

recenzija pdf

Dobrodošli u svet dramatike Miroslava Krleže kroz knjigu "Drame o Glembajevima". Ova knjiga sadrži četiri izuzetne drame koje istražuju složene odnose, moralne dileme i društvene konflikte u okviru ugledne obitelji Glembay.
Drame O Glembajevima Od Miroslav Krleža

Najpoznatija drama u zbirci je “Gospoda Glembajevi”, koja se bavi opadanjem moralnih vrednosti i dekadencijom jedne ugledne obitelji. Ova drama je duboko satirična i kritička prema društvu koje gaji lažnu sliku ugleda i moći.Treća drama, “Leda”, istražuje ljubavnu priču između slikara i njegove modelke, suočavajući se sa pitanjima umetnosti, erotike i propasti.Četvrta drama, “U logoru”, oslikava zloglasni zatvor kao simbol korupcije i dehumanizacije društva. Ova drama preispituje moralne granice i donosi snažnu socijalnu kritiku.“Drame o Glembajevima” su izuzetna zbirka koja prikazuje širinu i dubinu Krležine dramaturgije. Krleža je majstor dijaloga i karakterizacije, a njegove drame odišu jezičkom veštinom i slojevitošću.Ova knjiga će vas uvući u svet moralnih dilema, društvenih konflikata i dubokih emocionalnih tenzija. Kroz Krležinu dramaturgiju, čitaoci će biti podstaknuti na razmišljanje o ljudskoj prirodi, društvu i univerzalnim temama koje nas sve povezuju.Zaronite u “Drame o Glembajevima” Miroslava Krleže i doživite umetničko iskustvo koje će vas zadiviti svojom dubinom, snagom izraza i kritičkim osvrtom na društvene norme. Ove drame su nezaobilazno štivo za ljubitelje drame i književnosti koja provocira i izaziva razmišljanje.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Miroslav Krleža

Miroslav Krleža, (rođen 7. jula 1893, Zagreb, Hrvatska-Slavonija, Austro-Ugarska [sada u Hrvatskoj]—umro 29. decembra 1981, Zagreb, Jugos. [sada u Hrvatskoj]).


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*