Dvorac Rodriganda Od Karl Mej PDF

recenzija pdf besplatna knjiga

Strani Naziv: Schloß Rodriganda by Karl May

„Dvorac Rodriganda“ je uzbudljiv avanturistički roman Karla Meja, poznatog nemačkog autora. Priča prati putovanje mladog nemačkog inženjera Ernsta fon Linara, koji putuje u Južnu Ameriku da pomogne u izgradnji železnice kroz planine Anda. Međutim, ubrzo se nađe uhvaćen u složenu mrežu političkih intriga i ličnih rivalstava.
Dvorac Rodriganda Od Karl Mej

Radnja romana smeštena je u kasni 19. vek, vreme velikih promena i preokreta u Južnoj Americi, a Mej odlično uspeva da uhvati atmosferu tog vremena. Živopisno je prikazan pejzaž Anda, sa svojim veličanstvenim vrhovima, podmuklim gudurama i gustim šumama. Likovi su dobro razvijeni i višedimenzionalni, sa svojim ličnim planovima i manama.

Centralna tema romana je sukob modernizacije i tradicije, jer Linarovi pokušaji da izgradi železnicu nailaze na otpor lokalnog stanovništva, koje u tome vidi pretnju svom načinu života. Mej istražuje ovaj sukob na iznijansiran način koji izaziva razmišljanje, naglašavajući složenost kulturne razmene i poteškoće u pomirenju različitih pogleda na svet.

Kompletna Besplatna PDF Knjiga

Dvorac Rodriganda Od Karl Mej pdf

 

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Karl Mej - Karl May

Karl Maj, u potpunosti Karl Fridrih May, (rođen 25. februara 1842, Hoenštajn-Ernsttal, Saksonija [Nemačka]—umro 30. marta 1912.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*