Džejn Ostin – Opatija Northanger PDF

recenzija pdf besplatna knjiga

Strani Naziv: Jane Austen

Džejn Austen počela je pisati ovaj fenomanelni roman 1798 godine. Roman mada ne biva objavljen sve do kraja 1817. Godine, godinu i po dana nakon Džejnine smrti.

Knjiga priča o jazu mašte i stvarnosti, prijateljstvima, vezama i izboru odgovarajućih životnih saputnika. Knjiga se dotiče i moći procenje određenih karaktera kao i problemu koristoljublja, preciznije brakovima koji su sklopljeni samo iz koristoljublja.

Reč Autorice

“Ovo je maleno delo završeno godine 1803. i trebalo je biti odmah objavljeno. Poslano je izdavaču, čak je i reklamirano, a zašto se na tome stalo, autorica nikad nije uspela saznati. Čini se veoma neobičnim da bi bilo koji izdavač smatrao isplativim kupiti nešto što nije smatrao isplativim objaviti. No time se ni autorica ni čitatelji ne moraju zamarati, osim što treba imati na umu da se u delu nalaze neki delovi koji se nakon trinaest godina čine relativno zastarelima. Molim čitatelje da imaju na umu kako je prošlo trinaest godina otkako je delo dovršeno, i još mnogo više otkako je započeto, te da je tokom tog perioda došlo do značajnih promena mesta, ponašanja, knjiga i stavova.”

PDF Pregled Knjige

155513 (1)

Besplatno PDF PreuzimanjeOVDE

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*