Gijom Muso – Devojka iz Bruklina

recenzija pdf

Strani Naziv: Guillaume Musso - La fille de Brooklyn

Nakon što pročitate ovu knjigu, počećete da se pitate: da li zaista poznajete nekoga? Jer svako ima svoje tajne i oni i samo oni mogu da znaju šta misle.
Gijom Muso - Devojka iz Bruklina knjiga

Kratak Odlomak:

Dobro se sećam tog trenutka. Bili smo okrenuti prema moru. Horizont je svetlucao. Tada me je Ana pitala:

„Da sam učinio najgore, da li bi me i dalje voleo?“

Šta bi ti odgovorio?

Ana je bila žena mog života. Trebalo je da se venčamo za tri nedelje. Naravno da bih je voleo šta god da radi.

Bar sam tako mislio, ali ona je grozničavom rukom posegnula u torbicu i pružila mi sliku.

– Uradio sam to.

Zapanjen, razmišljao sam o njegovoj tajni i znao da su nam se životi upravo promenili zauvek.

U šoku sam ustao i otišao bez reči.

Kad sam se vratio, bilo je kasno:

I od tada je tražim.

Intenzivan i zadivljujući, hladan slučaj izaziva zavisnost kao i odlična TV serija.

Đavolska radnja, jedinstveni i dopadljivi likovi, stalna neizvesnost

Sa La fille de Brooklin, Gijom Muso potpisuje jedan od svojih najambicioznijih i najuspešnijih romana. Romani koji definitivno okreću stranice, pričaju priču o zagonetnoj mladoj ženi čiji će nestanak navesti muškarca koji je voli da istraži nešto što se dogodilo pre više od jedne decenije, kada internet nije bio uporište, a globalizacija još nije bila tako jaka. . Neverovatni obrti zapleta navode čitaoca da se zapita o prirodi svakog lika; dođete do tačke u kojoj zapravo ne znate ko je dobar, a ko nije, kada činjenice postanu toliko mutne da želite da ponovo pročitate određene pasuse.

Svi Musovi likovi imaju bioskopsku vibru i to je karakteristika tako česta u savremenim trilerima

Skoro mi je došlo da pročitam scenario kako bih pripisivao uloge. Iako sam očekivao da će Antibes biti i sam lik, priča koristi Pariz i Njujork kako bi dodala više akcije naraciji. Još jedan veliki lajk ide na činjenicu da je priča tako dobro istražena i dokumentovana. Većina trilera ima tendenciju da unese razumnu sumnju kada ih čita. Ovo je toliko validno da bi se moglo reći da je istrgnuto sa stranica stvarnog života.

Devojka iz Bruklina je roman koji je napisao francuski pisac Gijom Muso i objavljen 1. novembra 2016. Reč je o trileru izgrađenom oko života dvoje ljudi koji bi trebalo da se venčaju za tri nedelje, ali niz nesrećnih i neverovatnih događaja prekida njihovu lepu priču i razdvaja ih na neko vreme.

Početak Priče

Priča počinje kada Rafael, poznati francuski pisac i samohrani otac upozna Anu, uspešnu doktorku sa mnogo ambicija. Jednog dana, tokom divnog odmora provedenog zajedno, primećuje da Ana ima neke tajne koje je jako muče. Prisiljava je da mu kaže istinu, ali izgleda da nije baš spreman da se suoči sa njom, pa odlazi u velikoj žurbi, šokiran onim što je upravo video.

Jadan kajanjem, vraća se da sazna više, ali Ane više nema, ni u restoranu, ni u njenoj kući, ni bilo gde. Odlučuje da je pronađe, pa zamoli svog dobrog prijatelja, penzionisanog policajca Marka, da mu pomogne. Započinju putovanje puno iznenađenja, intriga, zločina i laži, i pronalaze sve više istine o devojci koju su poznavali kao Anu. Ali tokom istrage saznaju da njeno pravo ime uopšte nije Ana.

Šta je istina o ovoj misterioznoj devojci?

Da li će uspeti da ga pronađu? Da li će Ana i Rafael uspeti da budu zajedno jednom zauvek, bez ikakvih tajni među njima? Da li će se prošlost otkriti i da li će je se Ana konačno osloboditi?

Kako sam otkrio ovu knjigu

Pročitao sam ovu knjigu krajem prošle godine. U stvari, uopšte mi nije bila namera da je čitam. Prvi put sam za to čuo 2017. godine, mislim početkom godine. Bilo je veoma promovisano u metrou, ali iskreno, nije me privuklo. Kako sam došao da saznam njegovu priču? Pa, bilo je to prošle godine u decembru, pre Božića, kada je Bookster pokrenuo izazov za klijente da pročitaju knjigu po svom (booksterovom) izboru. Čekao sam da knjiga dođe, i jeste. Video sam to i iskreno sam bio malo razočaran.

Ali rekao sam, pa, šta može poći po zlu? Pokušaću da ga pročitam. I tako sam i uradio. Prvo sam pročitao beleške sa zadnje korice knjige. Bio je jedan koji je rekao:

Neizvesnost

„Nepodnošljiva neizvesnost. Imajte na umu da kada otvorite knjigu, nećete je izneveriti dok ne saznate ko je ova devojka iz Bruklina zaista. Biće mnogo neprospavanih noći.” – Metronjuz

Kako knjiga ima oko 400 stranica, mislio sam da u tim rečima ima toliko istine, da će verovatno proći dva meseca dok je ne završim.

I počeo sam da ga čitam. I to je bilo to. Detektivski roman. Nikada ih nisam voleo niti sam mislio da ću ih voleti. Ali čim sam pročitao prvo poglavlje, proročanstvo se obistinilo. nisam mogao da prestanem. I čitam jednu stranicu za drugom. Bio sam sve više radoznao. Događaji su bili sve zanimljiviji, a likovi sve složeniji.

Ko je ova devojka i zašto govori da je počinila tako strašnu stvar? Proveo sam sate čitajući je dok sam bio na božićnom raspustu. Bilo je potrebno samo dva dana da se završi. Dva dana, a ne dva meseca kako sam očekivao. I na kraju sam bio veoma zadovoljan što sam saznao istinu. Problem je u tome što u svom umu pravite razne scenarije pitajući se: da li se to dogodilo? Ili ovo? Ili ovo? I želite da čitate sve više i više da biste saznali da li ste bili u pravu, da li biste bili dobar detektiv. A kada pomislite da ste rešili celu priču, na sledećoj stranici shvatite da nikada niste razmišljali o tome šta se zaista dešava.

Pregled Knjige

gijom muso devojka iz bruklina

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*