Gospodar Atlasa Od Kolin Falkoner

recenzija pdf

Strani Naziv: Lord of the Atlas Book by Colin Falconer

London 1893: Dvojici bivših oficira kraljevske artiljerije ponuđeno je malo bogatstvo da odu u Maroko kako bi pomogli sultanu da uguši pobunu pobunjenika na jugu. Čisto savetodavna uloga, rečeno im je.
Gospodar Atlasa Od Kolin Falkoner

Hari Delhaze je na usamljenom putu ka samouništenju; Džordž Meriot ima obećanja koje će ispuniti. Čini im se kao najlakši novac koji će ikada zaraditi.

Nisu mogli više pogrešiti.

Primorani su da se bore protiv promrzlina na Atlas planinama i da trpe pečene pustinje podsahare; njima se trguje, otimaju se i koriste kao pioni u političkim rivalitetima sa visokim ulozima; nailaze na žene koje obožavaju topove za plodnost i mađioničare-vojskovođe koji razgovaraju sa mrtvima i igraju krvave partije šaha sa živim robovima; a tri topa sa cevnim punjenjem koje je sultan angažovao da im komanduju su antikviteti koji bi im svakog trenutka mogli eksplodirati u lice.

Zatim, tu je i sam Gospodar Atlasa, Amastan el-Karim, koji krije šokantnu tajnu koja bi ih oboje mogla koštati života – ili jednom od njih dati razlog da ponovo živi.

Epska istorijska avantura koja evocira prelepi i varvarski Maroko devetnaestog veka koji čitaoca prenosi u sada izgubljeni svet drevnih medina, palata u ruševinama i divljih planinskih prevoja.

Zaviri u knjigu

Gospodar Atlasa Od Kolin Falkoner_compressed

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*