Lovac u Žitu Od Džej D. Selindžer (Hrvatski Jezik) PDF

recenzija pdf

Lovac u žitu američki je roman J. D. Salingera koji je djelomično objavljivan u serijskom obliku od 1945. do 1946. prije no što je objavljen 1951. Izvorno namijenjen odraslima, često ga čitaju adolescenti zbog njegovih tema tjeskobe i otuđenja, te kao kritika površnosti u društvu.
Lovac u žitu - Džej D. Salindžer knjiga

Roman se također bavi složenim pitanjima nevinosti, identiteta, pripadnosti, gubitka, veze, seksa i depresije. Glavni lik, Holden Caulfield, postao je ikona tinejdžerske pobune.Caulfield, skoro punoljetan, daje svoje mišljenje o gotovo svemu dok pripovijeda o svojim nedavnim životnim događajima.

Lovac je mnogo prevođen roman. Svake godine proda se oko milijun primjeraka, s ukupnom prodajom od više od 65 milijuna knjiga. Roman je 2005. godine uvršten na Timeov popis 100 najboljih romana na engleskom jeziku napisanih od 1923. Na ovamo, a časopis Modern Library i njegovi čitatelji proglasili su ga jednim od 100 najboljih romana na engleskom jeziku 20. Stoljeća. Godine 2003. našao se na 15. mjestu BBC-jeve ankete “The Big Read”.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o