Nevidljivi čovjek Od Herbert George Wells (Hrvatski Jezik) PDF

recenzija pdf
Nevidljivi čovjek je znanstvenofantastični roman H. G. Wellsa. Izvorno serijaliziran u Pearson's Weeklyju 1897., objavljen je kao roman iste godine.
Nevidljivi čovjek Od Herbert George Wells knjiga pdf hrvatski jezik

Nevidljivi čovjek na kojeg se naslov odnosi je Griffin, znanstvenik koji se posvetio istraživanju optike i koji je izumio način da promijeni indeks loma tijela u indeks loma zraka tako da ono niti apsorbira niti reflektira svjetlost. On provodi ovaj postupak na sebi i čini se nevidljivim, ali ne uspijeva u pokušaju da to preokrene. Praktičar nasumičnog i neodgovornog nasilja, Griffin je postao kultni lik u horor fikciji.

Dok su njegovi prethodnici, Vremeplov i Otok doktora Moreaua, napisani uz pomoć pripovjedača u prvom licu, Wells u Nevidljivom čovjeku usvaja objektivno gledište iz trećeg lica. Roman se smatra utjecajnim i pomogao je da se Wells uspostavi kao “otac znanstvene fantastike”.

Kompletna Besplatna Pdf Knjiga

nevidljivi-covjek (1)_compressed

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

H.G. Vels - H. G. Wells

H.G. Wells, u potpunosti Herbert George Wells, (rođen 21. septembra 1866, Bromley, Kent, Engleska—umro 13. avgusta 1946, London).


Više O Autoru