Isabela Maldonaldo – Šifra

recenzija pdf

Strani Naziv: Isabella Maldonaldo

Specijalni agent FBI Nina Gerera pobegla je iz zamke serijskog ubice sa šesnaest godina. Godinama kasnije, kada je skočila u park u Virdžiniji, snimak napada postao je viralan. Legije novih fanova nisu jedini koji su impresionirani njenim borilačkim veštinama. A posmatra je onaj čovek koji ju je pre jedanaest godina oteo. Odlučan da povrati izgubljenu nagradu, on počini jezivo ubistvo osmišljeno da je uvuče u istragu... ali njegove igre tek počinju. I on koristi internet da pozove javnost da se poigra.
Isabela Maldonaldo - Šifra knjiga

Njegove šifrovane zagonetke su ga možda učinile perverznom senzacijom na društvenim mrežama – intrigantan sajber duh poznat samo kao “Šifra” – ali Nina ga vidi kao čudovište koje lovi slabe. Kada Ninu proganja njena sopstvena istorija, ona se udružuje sa FBI-jevim vrhunskim lovcem na umove, dr Džefrijem Vejdom, kako bi pronašla predatora širom zemlje. Nina juri protiv sata da zaustavi ubicu dok ostatak sveta gleda.

Bežanje od serijskog ubice i karijera FBI agenta

Nini Guerrera je bilo teško. Napuštena kao beba u život pod starateljstvom gde je kidnapovana, silovana i mučena sa 16 godina. Ona beži od zamke ovog serijskog ubice i postaje specijalni agent FBI.

Godinama kasnije, kada je skočila u park, snimak napada postao je viralan.

Ubrzo nakon toga, mlada devojka je pronađena ubijena, a tragove ostavlja čovek koji ju je oteo pre jedanaest godina sa namerom da je uvuče u istragu.

U partnerstvu sa dr Vejdom koji je ranije pokušao da spreči njen san da postane agent FBI-a zbog traume koju je pretrpela u prošlom životu, Nina je pokušala da zaustavi ovog smrtonosnog ubicu koji uživa u publicitetu dok ismejava policiju, a posebno nju, sa zagonetnim naznakama gde će sledeće da udari i korišćenjem društvenih medija kao oružja i za podsticanje svog rastućeg ega.

Ova knjiga je dobro napisana. Brz je tempo i sa kratkim poglavljima. Autor ima duboko znanje o FBI-u.

Ova knjiga će se svideti svima koji uživaju u policijskim procedurama.

Iako postoje slučajevi u kojima nisam mogao da obustavim svoju nevericu.

  1. Svako ko je upoznat sa procedurama FBI-ja zna da agentu ne može biti dodeljen slučaj u kojem ima sukob interesa. Opet, s obzirom na ono što znamo o PTSP-u, sumnjam da žena sa Nininim poreklom može da stigne u FBI.
  2. Nina nije mogla da prepozna Šiferov glas u različitim prilikama čak ni kada su se sreli licem u lice kada ju je napao u Freedom Trail-u. Ali, nekako je uspela da identifikuje Šifru kada je čula njegov glas na snimku. Ne zvuči uverljivo.

Poslednja stvar koju bih želeo da se pozabavim je da su početne stranice ove knjige pune pozadinske priče koja izgleda kao deponija informacija. Sve zajedno, ova knjiga je postigla svoj cilj. Bilo je zanimljivo i zabavno.

Kompletna PDF Knjiga na Engleskom

The_Cipher_by_Isabella_Maldonado_compressed

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*