Ispovest Maske Od Jukio Mišima PDF

recenzija pdf besplatna knjiga

Strani Naziv: Confessions of a Mask Novel by Yukio Mishima

„Ispovest maske” je roman japanskog pisca Jukija Mišime. To je polu-autobiografski roman koji priča priču o mladiću po imenu Kočan koji se bori da se pomiri sa sopstvenom homoseksualnošću u Japanu pre Drugog svetskog rata.
Ispovest Maske Od Jukio Mišima knjiga

Roman je napisan u stilu toka svesti i istražuje teme identiteta, seksualnosti i društvenih normi. Knjiga se smatra jednim od Mišiminih najličnijih dela i odražava vlastitu borbu autora sa njegovom seksualnošću. Smatra se revolucionarnim književnim delom u Japanu, jer je bio jedan od prvih romana koji se otvoreno bavio temom homoseksualizma.

Kritike

„Ispovest maske” Jukija Mišime je od objavljivanja dobila samo pozitivne kritike. Kritičari su hvalili roman zbog njegovog snažnog i evokativnog stila pisanja, kao i njegove sposobnosti da istražuje složene teme identiteta, seksualnosti i društvenih normi.

Mnogi kritičari su primetili da je stil toka svesti u romanu posebno efikasan u hvatanju unutrašnjeg nemira i borbe glavnog junaka da se pomiri sa sopstvenom seksualnošću. Takođe su pohvalili način na koji Mišima predstavlja društvo i kulturu Japana u to vreme, što je snažno uticalo na borbu protagoniste.

Knjiga je takođe nadaleko cenjena zbog svog iskrenog prikaza homoseksualizma u Japanu pre Drugog svetskog rata, što se u to vreme smatralo tabu temom. Mišimina sposobnost da piše o temi o kojoj se u literaturi često ne govori je široko cenjena.

Kritičari su takođe pohvalili romansko istraživanje odnosa između pojedinca i društva, kao i načine na koje društvene norme mogu oblikovati i suziti lični identitet.

Kompletna Bepslatna PDF Knjiga

Ispovest Maske Od Jukio Mišima

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*