Ivo Andrić – Mara Milosnica

recenzija pdf
Mara Milosnica (1926. Godina) još jedna je fenomenalna pripovetka nobelovca Ive Andrića. Ova pripovetka se bavi darom ali i kletvom sa kojim se mnoge žene suočavaju a to je lepota. Način pisanja je striktno pripovedački i iz trećeg čica što je poznati Ivin stil pisanja.
Ivo Andrić Mara Milosnica knjiga

Pripovetka se bavi Marom, prelepom devojkom i kćerkom pekara kao glavnom figurom. Marina sudbina brzo će biti promenjena nakon što je paša koji vodi grad ugleda kod njenog oca u pekari. Paša odlučuje da Maru silom privede pod svoje i natera da mu bude jedna od robinja. Mara se vremenom polako navikava na novonastalu situaciju dok se njen otac i fratar iz sela bore da je oslobode.

Mara neočekivano pronalazi komfor i mir u Ali-pašinom haremu. Sve se odjednom menja kada Ali-paša dobija informaciju da mora da se preseli u drugu zemlju i ostavi grad koji je vodio. On ne može da povede robinje sa sobom i one su primorane da ostanu i same se snađu. Mara je prisiljena da se udomi u jednoj bogatoj hrišćanskoj porodici u selu. Ona otkriva njihove mnoge mračne tajne i tek tada uviđa koliko neki ljudi mogu drugim ljudima zla naneti. Mara krišom posmatra porodicu Pamuković i njihovu decu. Ona već psihički slaba i iscrpljena jedne noći  biva napadnuta od strane zeta Pamukovića.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Ivo Andrić (1892 - 1975)

Ivo Andrić; rođen kao Ivan Andrić (09. Oktobra 1892 - 13. Marta 1975) najznačajniji je Jugoslovenski književnik, romanopisac, i pisac kratkih priča.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*