Izgled Od Perica Markov

recenzija pdf
"Izgled" je zbirka pesama autora Perice Markova koja nas poziva da čitamo ove pesmice i da, kroz čitanje, pružimo podstrek i povratimo ih pesniku.
Izgled Od Perica Markov

U ovim pesmicama, reči postaju varnice, stvarnost se pretvara u čaroliju, a pesnikova mašta nas vodi kroz igru reči i značenja. U slojevima ovih pesama, susrećemo se sa bogatstvom reči, slova, leksema, posveta i naslova, koji stvaraju mrežu pesničkog izraza. Pesnik nam donosi strofe koje podsećaju na božićno drvce ili sadnicu u vrtu, i svaka pesma traži svoju krošnju u duhovitim asocijacijama ili svetlim igrama reči. Ove pesmice su ispunjene čudesima koje pesnik nesebično deli sa čitaocima. U “Izgledu” se prepliću lica i bliskost, predmeti i izražavanje. Pesnik nam donosi svetlucanje otkrića, malih i velikih doživljaja, bljeskove na najneobičnijim mestima. U pesmama susrećemo poznate ljude, lične poznanike, vršnjake i sećanja na igre i podvige. Pesnik ne samo da opisuje, već deli svoju unutrašnju radost, svoje emocije i znatiželju sa bližnjima. “Izgled” je prepun imena, likova, poznatih i nepoznatih, sa uspomenama i porukama. Svaka stih ima svoju podsticajnu varnicu, svoje seme mašte i poruke koje svetle u vremenu i pesmi. Ova zbirka pesama nas vodi kroz svet Perice Markova, punu igre reči i dubokih emocija, sa pesnikovim živopisnim izrazom i jedinstvenom poetikom.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*