Ja ili Ja, Ko Sam ja Od Dr. Lazar Trifunović

recenzija pdf
Dr. Lazar Trifunović je nakon završenog medicinskog fakulteta u Novom Sadu, zapao u psihičku krizu, a u potrazi za lekom i rešenjem krize odlučio je da putuje. Iz svih tih putovanja, u obliku putopisne autobiografije, proizašla je knjiga “Ja ili ja, ko sam ja?”, koja oživljava priču o dve avanture na koje je autor krenuo.
Ja ili Ja, Ko Sam ja Od Dr. Lazar Trifunović knjiga

Jedan put ga je odveo na putovanje po celom svetu. Od Evrope, Azije i Afrike, sve do Amerike, a drugi put ga je poveo na malo drugačije staze. Vodio ga je na putovanje u samog sebe. U nadi da će se otresti svih nemira, unutrašnjih sukoba, očaja i neprijatnosti, iz Novog Sada je krenuo u London. Ipak, u Londonu je samo kratko osetio olakšanje, pa su se posle Londona nanizali ostali svetski gradovi. Uprkos svim putovanjima, nijedan grad ni avantura mu nisu pružila mir ili olakšanje u bilo kom smislu i ubrzo je shvatio da je jedini izlaz iz toga da promeni rutu svog putovanja. 

Da krene od najbližeg poznatog mesta, od samog sebe. Dr. Lazar Trifunović govori da je na svim ovim putovanjima došao do spoznaje da postoji takav put gde nam ne treba viza, novac ni pasoš, ni bilo šta drugo osim hrabrosti da pođemo. Hrabrosti da se suočimo sa najmračnijim delovima naše ličnosti i da ih promenimo, jer ono što nosimo u sebi uvek ostaje sa nama, gde god se nalazili ili kuda god da se uputimo. 

Ova putovanja su ga naterala da prouči različite kulture, tradicije, filozofije i dala su neki novi smisao njegovom životu, ali ujedno i njegovom pisanju. On je prvi put nešto zapisao pre više od dvadeset godina, sa nadom da će to sve prerasti u knjigu. Nije znao kako da ta iscepana i nepovezana putovanja objedini te je jednog dana došao na ideju koja je sada konstrukcija ove knjige.

Ova knjiga jeste putopisna autobiografija, ispričana kroz faze psihosinteze i donosi nam priču o neverovatnim putovanjima autora. Ubrzo je i sam autor shvatio da ova naizgled sasvim dva različita putovanja, dve različite rute nisu tako odvojene kako je on mislio na početku. Ova knjiga je rezime svih putovanja, odnosno iskustva koje je pokupio usput. Za sve koje u knjizi prepoznaju putokaze, to je izazov da i oni krenu putem samospoznaje i vide da život može puno više da ponudi od posedovanja materijalnih dobara i lagodno provedenog vremena. 

Zaviri u knjigu

Ja ili Ja, Ko Sam ja Od Dr. Lazar Trifunović pdf

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*