Jelena 93 Od Mile Kordić PDF

recenzija pdf
"Jelena '93" je kultni roman Mileta Kordića koji je ostvario izuzetan uspeh tokom proteklih godina. Ova knjiga, štampana u više desetina hiljada primeraka, postala je jedno od najčitanijih dela među srpskim narodom u protekloj deceniji.
Jelena 93 Od Mile Kordić

Kordićeva knjiga se ističe po svojoj objektivnosti u prikazivanju ratnih događaja tokom raspada SFR Jugoslavije, te je zasluženo uvrštena u zvaničnu dokumentaciju organizacije Ujedinjenih nacija. Radnja romana prati sudbinu glavne junakinje, Jelene, i njenog naroda kroz dramatične događaje u Bosni i Hercegovini tokom ratnih godina. Paralelno sa Jeleninom pričom, autor istražuje i sudbinu američkog novinara koji se nalazi u Bosni, dodatno osvetljavajući kompleksnost i raznolikost ratnog iskustva. Kroz “Jelenu '93”, Mile Kordić razmatra i medijski rat koji se vodio iz centara moći poput Vašingtona, otkrivajući prljave taktike i manipulacije koje su korišćene kako bi se oblikovala percepcija javnosti. Ova knjiga pruža dubok uvid u ratne događaje i društvene dinamike toga vremena, nudeći čitaocima važan pogled na složenost ratnih sukoba.

jelena 93

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*