Kapije Atine Od Kon Igulden PDF

recenzija pdf
"Kapije Atine" je epski istorijski roman autora Kon Iguldena koji nas vodi u Grčku 490. godine pre nove ere, u vreme legendarne bitke na Maratonskom polju.
Kapije Atine Od Kon Igulden

Glavni junak, Ksantip, priprema se za sukob sa Persijancima, ne sluteći da će biti deo bitke koja će postati večna. Darije Veliki s brojnom vojskom iskrcava se na grčke obale, suočavajući se sa malobrojnim bronanim ratnicima Atine. Kroz hrabrost i odlučnost Miltijade, Ksantip, Temistokla i ostali Grci će pokazati da bore se ne samo za svoje kraljeve, već za nešto mnogo važnije. Mirisi krvi i komorača ispunjavaju bojno polje dok Grci odbijaju Persijance i teraju ih nazad u more. Velika bitka je dobijena, ali rat se nastavlja. Deset godina kasnije, Kserks, sin Darija, vodi Persijance u osvetnički pohod da unište Atinu. U očajničkom pokušaju da zaustave nadmoćnog neprijatelja, Atinjani pozivaju svoje saveznike iz Sparte predvođene hrabrim Leonidom. Na tesnom prolazu Termopil, hrabri Grci će se suočiti sa strahovitim izazovom, braneći svoj dom i slobodu. “Kapije Atine” je priča o hrabrosti, odanosti i odlučnosti ljudi koji su spremni da se bore za ono što vole. U ovom epskom romanu, Kon Igulden donosi živopisnu sliku odlučujućih istorijskih događaja i borbi za slobodu protiv nadmoćnog neprijatelja. Ovo je priča koja nas vodi kroz herojske podvige i iskušenja grčkih ratnika, i pokazuje koliko snage može imati čovek kada je suočen s izazovom sudbine.

kapije atine

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*