Knjiga o Snobovima Vilijam Mejkpis Tekeri

recenzija pdf

Strani Naziv: The Book of Snobs Book by William Makepeace Thackeray

Knjiga o snobovima je knjiga Vilijama Mejkpisa Tekerija koja satirično prikazuje ponašanje i stavove snobova, ili ljudi koji su previše zabrinuti za status i društveni položaj.
Knjiga o Snobovima Vilijam Mejkpis Tekeri

Knjiga se sastoji od serije eseja koji istražuju različite oblike koje snobizam može imati, uključujući društveno penjanje, pretencioznost i opsesiju bogatstvom i modom.

Takeri koristi humor i duhovitost da razotkrije smešnost snobizma i da kritikuje društvene vrednosti koje ga stvaraju. On takođe nudi satirične portrete različitih vrsta snobova, uključujući aristokrate, intelektualce i novopečene pojedince.

Knjiga o snobovima je prvi put objavljena 1846. godine i naišla je na dobar prijem među Tekerejevim savremenicima. Od tada je postao klasik satire i još uvek je široko čitan i cenjen zbog svoje duhovitosti i uvida u ljudsko ponašanje.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*