Komedije Od Branislav Nušić PDF

recenzija pdf besplatna knjiga
"Komedije" je zbirka drama napisanih od strane srpskog pisca Branislava Nušića, jednog od najpoznatijih komediografa na prostoru bivše Jugoslavije. Ova zbirka obuhvata neke od njegovih najpoznatijih komedija koje su postale klasična dela srpske pozorišne literature.
Komedije Od Branislav Nušić

Branislav Nušić je bio majstor satire i humorističkog pisanja, a njegove komedije su često bile kritički osvrt na društvo, birokratiju, politiku i ljudske slabosti. Njegove komedije su prepune duhovitih dijaloga, komičnih situacija i karakternih likova koji se bore sa svakodnevnim izazovima.Neke od najpoznatijih komedija u zbirci uključuju “Sumnjivo lice”, “Gospođa ministarka”, “Narodni poslanik” i “Ožalošćena porodica”. Ove komedije prikazuju život i interakcije likova u različitim socijalnim kontekstima, donoseći smeh i osvežavajuću perspektivu na društvene probleme.Kroz svoj oštar humor, Nušić je uspeo da izazove smeh kod publike, ali istovremeno da podstakne razmišljanje o društvenim normama i licemerju. Njegove komedije su omiljene među publikom i do danas se izvode na pozornicama širom regiona.Zbirka “Komedije” od Branislava Nušića je prilika da se uronite u svet duhovitosti, satire i inteligentne komedije. Njegove drame su priznate kao klasična dela srpske književnosti i nastavljaju da zabavljaju i osvajaju srca čitalaca i gledalaca.

branislav_nui-komedije_compressed

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Branislav Nušić

Branislav Nušić je bio srpski književnik, komediograf, dramski pisac, novinar i diplomata. Rođen je 1864. godine u Beogradu, tadašnjoj prestonici Kneževine Srbije. Odrastao je u skromnoj porodici, njegov otac je bio siromašan trgovački pisar.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*