Korakom (Hodom) Raka Od Ginter Gras

recenzija pdf besplatna knjiga

Strani Naziv: Crabwalk Novel by Günter Grass

Korakom Raka je roman Gintera Grasa, nemačkog pisca i nobelovca. Roman govori o potonuću Vilhelma Gustlofa, nemačkog putničkog broda koji je potopila sovjetska podmornica tokom Drugog svetskog rata.
Korakom (Hodom) Raka Od Ginter Gras

Brod je prevozio preko 10.000 izbeglica, od kojih su mnogi bili deca, a katastrofa je rezultirala smrću više od 9.000 ljudi, što je čini jednom od najgorih pomorskih katastrofa u istoriji.

Kroz oči nekoliko različitih likova, Korakom – Hodom Raka priča priču o potonuću Vilhelma Gustlofa i njegovim posledicama, kao i širem kontekstu rata i događajima koji su doveli do katastrofe. Roman je snažno i provokativno istraživanje istorije, sećanja i ljudskih iskustava.

Korakom Raka se smatra klasikom književnosti i dobio je široku pohvalu zbog svog ubedljivog narativa i sposobnosti da rasvetli malo poznat, ali značajan događaj u istoriji. Inspirisao je brojne adaptacije, uključujući filmove i scenske produkcije.

Kompletna Besplatna PDF Knjiga

Korakom (Hodom) Raka Od Ginter Gras

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Oznake:

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*