Hedwig Courths Mahler – Lijepa Neznanka

recenzija pdf
Protekao je karneval u Nici. Ulice su počistili od šarenih konfeta, a započele su već i pripreme za cvjetne festivale. Neki od njih održali su se čak za vrijeme karnevala, ali bijahu skromni bez sjaja rascvjetanog cvijeća juga.
Hedwig Courths Mahler - Lijepa Neznanka

Na tribini usred korza smjestilo se za stolom prekrivenim crvenim suknom veselo mnoštvo. Dame bijahu odjevene u najnovije, prozračne proljetne toalete djelujući poput manje-više lijeplh čudesnih cvjetova. I gospoda su odabrala svijetlu odjeću kako u tom šarenilu ne bi djelovali poput sivih sjena. Posvuda uokolo stajale su košare pune ruža bez kojih se cvjetna svečanost u Nici nije mogla zamisliti.

Napokon su od JardinPublica, gdje se stakleni paviljon Kasina spuštao do mora, počeli dopirati zvuči glazbe. Glazba je predvodila povorku kočija ukrašenih cvijećem. Polagano su prolazile i izgledale su neoplsivo lijepo.

Na balkonu jednog od najotmjenijih hotela stajala je mlada djevojka odjevena u prozračnu, ali skromnu haljinu. Smjestila se iza stolice na kojoj je sjedila sjedokosa starica umornog, lica.


Knjigu potražite OVDE

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*