Lirske Narodne Pesme Od Grupa Autora

recenzija pdf
U knjizi "Lirske narodne pesme" sabrane su pesme koje su naši preci pevali i koje su prikupljane od XV veka. Ova zbirka pruža uvid u bogatstvo narodne poezije, a uz svaku grupu pesama dolazi i kratak opis njihovog značenja.
Lirske Narodne Pesme Od Grupa Autora

U ovoj knjizi možete pronaći mitološke pesme koje su prenosile priče o bogovima i junacima iz naše tradicije, obredne pesme koje su se pevale tokom ceremonija i rituala, običajne pesme koje su reflektovale svakodnevni život našeg naroda, posleničke pesme koje su se odnosile na radne aktivnosti, ljubavne pesme koje su izražavale osećanja ljubavi i romantike, porodične pesme koje su pričale o porodičnom životu i šaljive pesme koje su pružale dozu humora i zabave. Ove pesme su svedočanstvo naše narodne baštine i kulture koju su naši preci prenosili kroz vekove. “Lirske narodne pesme” pružaju jedinstven pogled na bogatstvo pesničkog izraza našeg naroda i njegovu povezanost s različitim sferama života. Ova knjiga je prilika da istražite našu bogatu pesničku tradiciju i bolje razumete našu kulturu i identitet.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*