Ostrvo Doktora Moroa Od Herbert Džordž Vels

recenzija pdf

"Ostrvo doktora Moroa" je roman Herberta Džordža Velsa, objavljen 1896. godine. Ova knjiga pripada žanru naučne fantastike i istražuje etičke i moralne dileme u vezi sa eksperimentima na ljudima.
Ostrvo Doktora Moroa Od Herbert Džordž Vels

Radnja romana prati Edvarda Prenda, koji se naizgled slučajno iskrcava na misteriozno ostrvo koje je dom doktora Morea, genijalnog naučnika. Prenaseljen različitim životinjama, ostrvo takođe krije tajanstvene eksperimente na ljudima. Kroz Edvardovo iskustvo, čitalac je suočen sa kontroverznim pitanjima o granicama nauke, etici i posledicama manipulacije ljudskim telom i umom.“Ostrvo doktora Moroa” istražuje teme poput bioetike, moralnosti i posledica pokušaja čoveka da postane bog. Vels je pionir u predstavljanju naučnih i moralnih dilema kroz svoje romane, a ovaj roman je jedan od najpoznatijih primera njegovog dela.Njegov stil pisanja je uzbudljiv i napet, sa detaljnim opisima i intrigantnom radnjom koja drži čitaoca u napetosti. Vels koristi roman kao platformu za postavljanje pitanja o društvu, naučnom napretku i etičkim granicama.“Ostrvo doktora Moroa” je klasik naučne fantastike koji je inspirisao mnoge kasnije pisce i ostavio dubok uticaj na žanr. To je knjiga koja izaziva čitaoca da razmišlja o etičkim implikacijama naučnih otkrića i posledicama manipulacije prirodom.Ova knjiga će zadovoljiti čitaoce koji su zainteresovani za naučnu fantastiku, moralne dileme i kritičko razmišljanje o ulozi nauke u društvu. “Ostrvo doktora Moroa” je delo koje nas podstiče na razmišljanje o etici, granicama nauke i posledicama naših postupaka.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

H.G. Vels - H. G. Wells

H.G. Wells, u potpunosti Herbert George Wells, (rođen 21. septembra 1866, Bromley, Kent, Engleska—umro 13. avgusta 1946, London).


Više O Autoru

Oznake:

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*