Pad Od Alber Kami PDF

recenzija pdf

"Pad" je roman koji vas uvodi u kompleksnu i duboko introspektivnu priču Albera Kamija. Ova izvanredna knjiga istražuje teme moralnosti, krivice i individualnosti u surovom i apsurdnom svetu.
Pad Od Alber Kami

Glavni lik romana je Žan-Batist Klam, bivši advokat koji živi u malom gradu u Alžiru. Kroz njegovu priču, Kamijev roman nas suočava sa moralnim dilemama i pitanjima postojanja. Žan-Batist je čovek koji je izgubio veru u sve vrednosti i pravila društva. On je svedok propasti morala i suštine ljudskog postojanja, što ga dovodi do osećaja besmisla i otuđenosti.Kroz unutrašnji monolog Žan-Batista, Kamijeva proza nam pruža dubok uvid u njegove misli, strahove i osećanja. On se suočava sa sopstvenim greškama i izazovima svoje prošlosti, te razmišlja o smislu postojanja i moralnoj odgovornosti.“Pad” nas vodi kroz psihološko putovanje lika koji se bori da pronađe smisao u svetu bez smisla. Kamijeva oštra analiza društvenih normi i moralnih dilema postavlja pitanja koja nas teraju da razmišljamo o sopstvenim postupcima i vrednostima.Ovaj roman je remek-delo egzistencijalističke književnosti koje istražuje suštinu ljudskog postojanja i suočava nas sa univerzalnim pitanjima o smislu života. “Pad” je intelektualno izazovno štivo koje će vas naterati da razmišljate i preispitate svoje vlastite moralne i egzistencijalne temelje.

pad-20-strana_compressed (1)

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Albert Kami - Albert Camus

Albert Kami je bio francuski alžirski pisac najpoznatiji po svojim apsurdističkim delima, uključujući „Stranca“ i „Kugu“. Nobelovu nagradu za književnost dobio je 1957. godine.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*