Pismo I Knjiga Na Tlu Srbije Kao Kulturološki Fenomen Od Marija Vukić

recenzija pdf
"Pismo i knjiga na tlu Srbije kao kulturološki fenomen" je studija napisana od strane Marije Vukić. Ova studija se bavi istraživanjem uloge pisma i knjige u srpskoj kulturi i društvu kao fenomena koji ima duboko kulturno značenje.
Pismo I Knjiga Na Tlu Srbije Kao Kulturološki Fenomen Od Marija Vukić

U vremenu u kojem dominira medijsko-tehnološki i tržišni koncept kulture, koji sve više udaljava od tradicionalnih kulturnih vrednosti, ova studija nas podseća na nezamenljivu ulogu knjige kao izvora saznanja. Dok priznaje nužnost i dobrobiti tehnološkog napretka, autorka ističe važnost knjige u prošlosti i budućnosti, ukazujući na njen nezamenljivi karakter. “Pismo i knjiga na tlu Srbije kao kulturološki fenomen” predstavlja retku, hrabru i dragocenu pojavu u našem okruženju. Ova studija nas podseća na vrednost pisane reči, knjige kao fizičkog objekta i njenog uticaja na naše društvo i identitet. Autorčin hrabar pristup ukazuje na važnost očuvanja knjige kao kulturne vrednosti u svetu koji je sve više okrenut tehnologiji. Ova studija nas podstiče na razmišljanje o vrednosti knjige i pisma kao nosilaca kulture i saznanja. Marija Vukić nas podseća da se u vremenu promena ne smemo odreći tradicionalnih kulturnih vrednosti, već da treba da ih negujemo i prilagodimo modernom dobu. “Pismo i knjiga na tlu Srbije kao kulturološki fenomen” je studija koja nas poziva na refleksiju o značaju knjige i pisma u našem društvu. Ova dragocena studija nam pruža priliku da sagledamo širu sliku kulturološkog konteksta i važnost očuvanja pisane reči u vremenu koje sve više naginje tehnološkom napretku.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*