Pored Mora Od Abdulrazak Gurna

recenzija pdf

U romanu 'Pored mora', Abdulrazak Gurna otkriva svoju temu sa izuzetnom delikatnošću, napetošću i humorom, stvarajući duboku i provokativnu priču koja istražuje složenosti ljudskih sudbina.
Pored Mora Od Abdulrazak Gurna

Saleh Omar je napustio svoju prošlost i sve što je poznavao, sletevši na aerodrom Getvik sa malom kutijom tamjana kao svojim jedinim saputnikom. Nekada vlasnik salona nameštaja, suprug i otac, sada je azilant koji traži utočište od raja koji je znao. Njegova tišina postala je njegovo oružje i zaštita. Latif Mahmud, pesnik i profesor, dobrovoljno je napustio svoju zemlju i porodicu kako bi započeo tih život u Londonu, noseći sa sobom ogorčenje prema prošlosti. Njihova zajednička veza je Zanzibar, rajsko ostrvo usred Indijskog okeana sa bogatom istorijom i kulturološkom mešavinom. Monsumski vetrovi musima dovođenih trgovce parfemima i začinima na ostrvo, ali takođe su donosili promene i iskušenja. Kada se Saleh i Latif sretnu u mirnom engleskom gradiću, počinje da se raspreda priča koja seže duboko u prošlost. Tajne preljube, prevara, izdaje i raseljavanja izranjaju iz tame, stvarajući priču o ljubavi i posedništvu koje oblikuju živote junaka. Kroz Gurninu ruku, svaka nijansa ljudske duše je istražena, a priča se razvija sa napetošću koja drži čitaoce prikovane za stranice. Abdulrazak Gurna nas uvodi u svet dubokih emocija i univerzalnih tema, postavljajući pitanja o identitetu, izgubljenim domovinama i žudnji za pripadnošću. ‘Pored mora’ je zapanjujuća refleksija o vlastitim putovanjima i unutarnjim borbama, ispričana sa dubokim razumevanjem ljudske prirode.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*