Portret Jedne Dame Od Henri Džejms

recenzija pdf

Strani Naziv: The Portrait of a Lady Novel by Henry James

Portret jedne dame je roman koji je napisao Henri Džejms. Knjiga se smatra jednim od njegovih glavnih dela i široko je priznata kao jedan od najvećih romana engleske književnosti. Priča prati mladu Amerikanku Izabel Arčer, koju u visoko društvo Evrope uvodi njen bogati rođak Ralf Tušet sa dobrim vezama. Izabel je nezavisna žena snažne volje koja je odlučna da živi svoj život po sopstvenim uslovima.
Portret Jedne Dame Od Henri Džejms

Dok joj se udvaraju brojni prosci, Izabel se na kraju odlučuje za Gilberta Osmonda, američkog stranca koji živi u Italiji. Međutim, njena odluka se pokazuje kao greška jer se Osmond pokazuje kao okrutan i manipulativan čovek koji nastoji da kontroliše Izabel i njeno bogatstvo. Izabelin brak je tragedija i dovodi do toga da ona gubi slobodu i samopoštovanje.

Portret dame je roman koji istražuje teme ljubavi, braka i uloge žene u društvu. Knjiga je poznata po složenom i nijansiranom prikazu likova i istraživanju moralnih i psiholoških borbi Izabel, dok pokušava da pronađe svoje mesto u svetu.

Portret dame je dobro napisan roman koji izaziva razmišljanje i emocionalno privlačan, koji se smatra remek-delom američke književnosti. Svideće se čitaocima koji uživaju u književnoj fantastici, klasičnoj književnosti i romanima o stanju čoveka i društvu.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Henri Džejms - Henry James

Američki pisac Henri Džejms bio je jedan od najvećih romanopisaca kasnog 19. i početka 20. veka.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*