Priča Koja Je Ubila Emiliju Knor (Drugo Dvojezično Izdanje) Od Milorad Pavić

recenzija pdf
Roman "Priča koja je ubila Emiliju Knor" Milorada Pavića predstavlja neobično književno delo koje ne može lako da se svrsta u klasične književne žanrove.
Priča Koja Je Ubila Emiliju Knor (Drugo Dvojezično Izdanje) Od Milorad Pavić

Kao i kod mnogih drugih Pavićevih romana, ova knjiga ne predstavlja ni autobiografiju, ni čistu prozu, ni običan roman. Umesto toga, ona kombinuje različite elemente i pristupe pisanju, stvarajući jedinstveno književno iskustvo. Glavno pitanje koje postavlja ovaj roman jeste da li postoji priča koja bi mogla da izmeni postojeće svetske odnose i da li priča može da bude toliko moćna da ubije. U središtu priče nalazi se Emilija Knor, čije se sudbine prepliću sa sudbinama drugih likova, stvarajući mrežu tajni, intriga i neočekivanih obrta. “Priča koja je ubila Emiliju Knor” poziva čitaoce na putovanje kroz složene lavirinte Pavićevog imaginarnog sveta, istražujući teme poput moći reči, književne fikcije i granica između stvarnosti i mašte. Ovo drugo dvojezično izdanje omogućava čitaocima da uživaju u ovom remek-delu na originalnom jeziku i istovremeno učvrste svoje razumevanje jezika.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Milorad Pavić

Milorad Pavić je bio srpski pisac, pesnik, prevodilac i akademik. Rođen je 15. oktobra 1929. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je jugoslovensku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, a zatim je radio kao profesor i novinar.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*