Prosjak Luka Od August Šenoa PDF

recenzija pdf besplatna knjiga
"Prosjak Luka" je roman koji je napisao August Šenoa, jedan od najpoznatijih hrvatskih pisaca 19. veka. Ova knjiga smatra se klasicima hrvatske književnosti i predstavlja snažan portret društvenih nepravdi i siromaštva tog vremena.
Prosjak Luka Od August Šenoa

Radnja romana prati život glavnog lika, Luke, beskućnika i prosjaka koji se bori za preživljavanje u surovom društvu. Kroz priču, Šenoa prikazuje teške uslove u kojima žive siromašni i izlaže nepravde koje im se nanose.“Prosjak Luka” donosi socijalnu kritiku društva, prikazuje nesrazmernu raspodelu bogatstva i iskorišćavanje slabijih slojeva. Roman postavlja pitanja o moralnoj odgovornosti i potrebi za pravednim društvenim promenama.August Šenoa je majstor detaljnog opisa i karakterizacije likova. Kroz svoje pisanje, on nam donosi uvid u život siromašnih i ugnjetavanih, a istovremeno ističe snagu i dostojanstvo ljudskog duha u suočavanju s teškoćama.“Prosjak Luka” je roman koji nas podstiče na razmišljanje o društvenim nepravdama i siromaštvu. Šenoa nas vodi kroz empatičan portret siromašnih ljudi, izazivajući saosećanje i svest o potrebi za solidarnošću i promenom.Ova knjiga je ostavila dubok i trajan utisak na hrvatsku književnost i ostaje relevantna kao podsećanje na socijalne probleme i nepravdu. “Prosjak Luka” je izvanredan primer književnosti koja nas suočava sa surovim stvarnostima i inspiriše nas da tragamo za pravdom i humanosti u društvu.

August_Senoa,_Prosjak_Luka_compressed (1)

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

August Šenoa

Avgust Ivan Nepomuk Eduard Šenoa prvobitno Schonoa; 14. novembar 1838 — 13. decembar 1881) je bio hrvatski romanopisac.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*