Psi Iz Rige Od Hening Mankel PDF

recenzija pdf besplatna knjiga
"Psi iz Rige" Henninga Mankella je intrigantan kriminalistički roman koji se odvija u burnom periodu nakon raspada Sovjetskog Saveza. Radnja romana smeštena je u 1992. godinu, u vreme kada je Litvanija stekla suverenost, ali se i dalje suočava sa uticajem moćnih snaga povezanih sa ruskom mafijom.
Psi Iz Rige Od Hening Mankel

Na južnoj obali Švedske, otkrivena su dva leša, što pokreće istragu čuvenog detektiva Kurta Valandera iz Istada. Valander sumnja da su žrtve ubijene u Litvaniji, što dovodi do saradnje sa majorom Liegom iz Litvanije. Međutim, istraga se komplikuje kada se Liega, po povratku u svoju zemlju, nađe ubijena. Ubistvo Liege i naknadna igra mačke i miša koja se razvija, ne samo da testira Valanderove detektivske sposobnosti, već i dovodi u pitanje ugled koji je Sovjetski Savez imao do tada. Mankell uspešno spaja elemente političkog trilera i kriminalističke drame, stvarajući napetu priču koja istražuje teme poput korupcije, političke nestabilnosti i posledica istorijskih promena na pojedince i društva. “Psi iz Rige” je još jedan primer Mankellove sposobnosti da stvori kompleksne, slojevite priče koje ne samo da zabavljaju, već i podstiču na razmišljanje o većim sociopolitičkim pitanjima.

psi iz rige

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*