Sa Nama se Završava Od Kolin Huver

recenzija pdf

Strani Naziv: It Ends with Us by Colleen Hoover

Ponekad nas najviše povrede oni koji nas najviše vole.
Sa Nama se Završava Od Kolin Huver knjiga

Lili nije uvek imala lagodan život, ali to je nikada nije sprečilo da naporno radi za život kakav je zamislila. Prešla je dug put od malog grada u Mejnu u kome je odrasla – diplomirala je na fakultetu, preselila se u Boston i započela sopstveni biznis. 

I u momentu kada oseti iskru sa prelepim neurohirurgom po imenu Rajl Kinkejd, sve u njenom životu odjednom izgleda skoro previše dobro da bi bilo stvarno.

Rajl je tvrdoglav, možda čak i malo arogantan. On je takođe osetljiv, briljantan i potpuno je meka za Lili. A način na koji izgleda u pilingu sigurno ne boli. Lili ne može da ga izbaci iz glave. 

Ali Rajlova potpuna averzija prema odnosima je uznemirujuća. Čak i u momentima kada Lili postaje izuzetak od njegovog pravila o vezama, odnosno bez zabavljanja, ona ne može a da se ne zapita zbog čega je on postao takav kakav jeste. Kako je preplavljuju pitanja o njenoj novoj vezi, tako i misli o Atlasu Koriganu — njenoj prvoj ljubavi i vezi sa prošlošću koju je ostavila iza sebe. 

On je bio njena srodna duša, njen zaštitnik. Kada se Atlas iznenada ponovo pojavi, sve što je Lili izgradila sa Rajlom biva ugroženo. Ne možete imati čitaočeve emocije na dlanu kao što Huver radi u ovom sjajnom romanu, a da ne napišete likove do kojih vam je zaista stalo. Interakcije Lili i Rajla jedna sa drugom su veoma uverljive. 

Oni imaju odnos koji se gradi na čistoj strasti jedno prema drugom, koji se gradi na potrebi jedno za drugim u njihovim životima. To pokazuje njihove sirove emocije, njihove „gole istine“ dok se često pozivaju jedni na druge i knjigu izgrađenu isključivo na poverenju i poštenju.

Imati ova dva neverovatna protagonista čini neke od momenata radnje veoma teškim za čitanje i čini da poželite da ih je Huver napisao drugačije. Međutim, oni vas primoravaju na slična emocionalna previranja kroz koja oni u ovim vezama prolaze u stvarnom životu. 

Huverova to kaže u svojim beleškama na kraju knjige – želela je da ponekad izbriše negativne trenutke i napiše nešto srećnije, ali je shvatila da to ne bi bilo istinito u životu.

“Sa nama se završava” povlači sve vaše emocionalne konce. To je knjiga koja otvara sirovu temu i ne plaši se da bude neverovatno zrela sa načinom na koji o njoj govori. 

To je knjiga koja će mnoge ljude rasplakati, a druge će naterati da nauče mnogo o porodičnom zlostavljanju i stvarnosti iza koje je razlog zašto je zlostavljaču tako teško da napusti nasilnika. Prepuna dramatične drame i bolnih istina, ova knjiga snažno ilustruje razornost zlostavljanja — i snagu preživelih.

Zaviri u knjigu

Sa Nama se Završava Od Kolin Huver pdf

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*