San Odsjaj Stvarnosti Od Slavica Šetina

recenzija pdf
"San odsjaj stvarnosti" je studija koju je napisala Slavica Šetina, a koja proučava sanjane stihove poznatog pesnika Đoke Stojičića.
San Odsjaj Stvarnosti Od Slavica Šetina

Stojičić je počasni član Unije čeških pisaca i podpredsednik Evropske unije umetnosti, sa impresivnim opusom od 17 knjiga poezije, 6 knjiga studija, eseja, članaka i polemika, 3 putopisa, 3 antologije i 2 knjige proze. Njegova poezija je prevedena na 20 stranih jezika. Kroz analizu snova i stihova Đoke Stojičića, autorka Slavica Šetina potvrđuje Jungov koncept kolektivnog nesvesnog, kao i rečenicu Šelinga da je umetnost objava Božijeg proviđenja. U ovom delu, čitaoci će se susresti sa fenomenom sna i saznaće da on može nositi simbole i motive iz celokupne ljudske istorije i kulture. “San odsjaj stvarnosti” nas poziva da zaronimo u dubinu snova i da istražimo neiscrpne slojeve ljudske svesti. Kroz tumačenje stihova pesnika, ova studija nam pomaže da shvatimo da snovi mogu biti izvor inspiracije, simbolični prenosioci značenja i da nose univerzalne poruke koje se odnose na čitavo čovečanstvo. Ova knjiga će privući sve one koji su zainteresovani za psihoanalizu, simboliku snova i univerzalne teme koje prelaze granice jezika i kulture. “San odsjaj stvarnosti” pruža nam dublje razumevanje moći snova i njihovog uticaja na našu stvarnost, dok nas istovremeno podseća na duboku povezanost između umetnosti, duhovnosti i kolektivne svesti.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*