Sećanja Na Kubansku Revoluciju Od Če Gevara

recenzija pdf
„Sećanja na Kubansku revoluciju“ su memoari napisani od strane Če Gevar-e, marksističkog revolucionara koji je odigrao ključnu ulogu u Kubanskoj revoluciji. Knjiga pokriva Gevarina iskustva tokom Kubanske revolucije, od početne gerilske akcije u planinama Sijera Maestra do konačne pobede nad Batistinim režimom 1959. godine.
Sećanja Na Kubansku Revoluciju Od Če Gevara

U knjizi Gevara govori o strateškim i taktičkim odlukama koje su koristile revolucionarne snage, kao i o izazovima i žrtvama sa kojima su se suočili tokom sukoba. On takođe razmišlja o širim ideološkim i političkim idealima koji su pokretali revoluciju, uključujući važnost socijalne pravde, jednakosti i potrebu da se ustane protiv ugnjetavanja i nepravde.

Sve u svemu, „Sećanja na Kubansku revoluciju“ su ubedljiv i pronicljiv prikaz jednog od najznačajnijih događaja u modernoj latinoameričkoj istoriji, ispričan od strane jednog od ključnih aktera. Neophodno je štivo za sve zainteresovane za istoriju Kubanske revolucije i ulogu Gevare u oblikovanju njenog toka.

Zaviri u knjigu

Sećanja Na Kubansku Revoluciju Od Če Gevara

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*