Silazi, Silazi Od Ilija Radulović

recenzija pdf
"Silazi, silazi" je izuzetna knjiga eseja autora Ilije Radulovića koja je postala predmet žučnih rasprava kako u domaćoj tako i u svetskoj javnosti. Radulovićeve presude, koje su donete u Tuzli, izazvale su burne reakcije, a o njima su pisali vodeći američki i evropski mediji.
Silazi, Silazi Od Ilija Radulović

Ova knjiga istražuje nekoliko pravnih slučajeva koji su postali nezamenjivi u pravnom svetu zapadne Evrope i Amerike, iako, nažalost, nisu dobili dovoljno pažnje na našim pravnim fakultetima. Svaka od ovih presuda svedoči o dubokom znanju, hrabrosti i etici sudije koji je čuvar pravde, čija mora biti svetlost zakona, baš kao kod cara Hamurabija. Kao pravnik, Ilija Radulović nije ni jednog trenutka odstupio od osnovnog sudijskog principa: “Non sub homine, sed sub lege!” – Nikada prema čoveku, već prema zakonu. Ovaj princip bio je njegov vodič kroz sve izazove i teške situacije s kojima se susreo u svojoj sudijskoj karijeri. “Silazi, silazi” je duboka analiza pravnog uma koji je posvećen pravdi iznad svega, ističući važnost poštovanja zakona i principa pravičnosti. Ova knjiga će ne samo zainteresovati pravne stručnjake, već će i inspirisati čitaoce da razmišljaju o moralnim dilemama i vrednostima koje čine temelj pravne profesije.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*