Silmarilion Od Dž. R. R. Tolkin PDF

recenzija pdf besplatna knjiga
"Silmarilion" autora Dž. R. R. Tolkin je epska zbirka priča koja predstavlja najstariju istoriju Srednjeg sveta, sveta koji je Tolkin stvorio i koji je postao poznat kroz njegovu trilogiju "Gospodar prstenova". Ova knjiga je esencijalno čitanje za sve ljubitelje Tolkinovog rada, jer pruža dublji uvid u bogatu mitologiju i istoriju Srednjeg sveta.
Silmarilion Od Dž. R. R. Tolkin

Priče u “Silmarilionu” obuhvataju širok spektar događaja, od stvaranja sveta i prvih dana Valara, moćnih bića koja su oblikovala sudbinu sveta, do priča o Silmarilima, moćnim draguljima punim svetlosti i lepote. Knjiga takođe opisuje uspon i pad različitih kraljevstava, epske bitke između dobra i zla, i sudbine mnogih heroja i zlikovaca. “Silmarilion” nije samo zbirka priča, već je i delo koje pokazuje Tolkinovu izuzetnu maštu i sposobnost stvaranja kompleksnih svetova i mitologija. Knjiga je napisana u visokom epskom stilu, sa bogatim jezikom i detaljnim opisima, što je čini remek-delom fantastične književnosti. Za one koji su uživali u “Gospodaru prstenova” i “Hobitu”, “Silmarilion” nudi još dublje razumevanje i aprecijaciju Tolkinovog sveta, njegovih likova, istorije i mitologije. Ova knjiga je nezaobilazna za sve koji žele da potpuno urone u magični svet Srednjeg sveta.

silmalirion

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*