Smrt Na Nilu Od Agata Kristi PDF

recenzija pdf besplatna knjiga

Strani Naziv: Death on the Nile Book by Agatha Christie

„Smrt na Nilu“ je detektivski roman koji je napisala Agata Kristi i prvi put objavljen 1937. Radnja se odvija na luksuznom parobrodu koji putuje niz reku Nil u Egiptu i prati poznatog detektiva Herkula Poaroa dok istražuje ubistvo na brodu.
Smrt Na Nilu Od Agata Kristi PDF

Žrtva je bogata naslednica, a Poaro mora da prođe kroz grupu osumnjičenih, od kojih svaki ima potencijalni motiv za zločin. Dok se brod spušta niz Nil, Poaro otkriva mrežu laži, tajni i izdaja koje na kraju vode do ubice. Roman je poznat po zamršenoj radnji i Kristijevoj majstorskoj manipulaciji očekivanjima čitalaca.

Kritike

„Smrt na Nilu“ je generalno dobro prihvaćena od strane kritičara. Roman se smatra jednim od Kristijevih najboljih dela i klasikom detektivske fantastike. Kritičari su hvalili roman zbog zamršene radnje, pametno osmišljenih likova i Kristijevog majstorskog načina pričanja. Knjiga se takođe smatra jednim od najboljih primera podžanra misterije „zaključane sobe“, u kojem se ubistvo dešava na izolovanoj i naizgled bezbednoj lokaciji. Neki kritičari su takođe primetili da egzotično okruženje Nila dodaje jedinstven i šareni element priči. Sve u svemu, „Smrt na Nilu“ se smatra obaveznim štivom za ljubitelje detektivske fantastike i Agate Kristi.

Kompletna Besplatna PDF Knjiga

smrt na nilu agata kristi pdf

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Agata Kristi - Agatha Christie

Dame Agatha Marz Clarissa Christie (15. Septembar 1890. Godine – 12. Januara 1976. Godine) bila je poznat Engleski pisac.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*